Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2016 12:58:27

Strážníci získají jednotnou výstroj

Strážníci získají jednotnou výstroj

Radnice chce, aby strážníci byli oblečeni do jednotných stejnokrojů.

 

„Strážník musí vzbuzovat respekt tím, jak se chová a jak vypadá“, uvedla starostka města Romana Žatecká. Podle ní, je potřeba obnovení a zejména sjednocení výstroje pro strážníky jasná. Radní kvůli tomu schválili zadání veřejné zakázky malého rozsahu na nákup výstroje pro strážníky Městské policie Česká Lípa a její realizaci předpokládají nejpozději do letních prázdnin.

Dosavadní praxe byla taková, že u městské policie se nenakupovala žádná zásoba nejpoužívanějšího oblečení. Tak, aby mohli být všichni strážníci vystrojeni stejně. Každý strážník si nakupoval jednotlivé součástky sám, od různých dodavatelů a v hodnotě okolo pěti až šesti tisíc korun ročně. Z tohoto důvodu docházelo k odlišnostem na stejnokrojích. Někdy i výrazným.

 „Veřejnost si také všímala a poukazovala, jak je často každý ze strážníků oblečen jinak, panovala tu zřejmá libovůle, nepřijatelná praxe, ve které nebudeme pokračovat,“ řekla starostka Žatecká. „Proto jsme se shodli, že je potřeba určit stejné dodavatele na jednotlivé součásti stejnokroje a to na delší období,“ dodala.

Město formou zadání veřejné zakázky hledá dodavatele, s kterým bude uzavřena rámcová smlouva na dobu maximálně čtyř let. Tím bude dlouhodobě zajištěna obnova a jednotnost dodávané výstroje a dále budou zajištěny maximální jednotkové ceny dodávané výstroje. Předmětem veřejné zakázky je nákup základní služební výstroje  jako jsou bundy, kalhoty, kombinézy, košile, trička, svetry či čepice.

Veřejná zakázka bude rozdělena do patnácti samostatných částí dle jednotlivých druhů výstroje a uchazeč bude moci podat nabídku na jakoukoliv část nebo i na více nebo všechny části současně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama