ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.04.2016 8:28:53

Starosta Neubauer ocenil strážníky městské policie za záchranu lidských životů

Starosta Neubauer ocenil strážníky městské policie za záchranu lidských životů

Slavnostní ráz měl úvod pondělního jednání zastupitelstva třetího plzeňského obvodu. Ocenění a dárek z rukou starosty plzeňského centrálního obvodu Radislava Neubauera převzali tři strážníci a dva asistenti Městské policie Plzeň.

Tito strážníci a asistenti pomohli ve třech případech zachránit lidský život a zdraví.

V prvním případě prokázali pohotovost a profesionalitu strážníci Artur Tereščenko a Michal Červenka, když pomohli mladistvému, kterého postihnul na ulici epileptický záchvat. Poskytli mu okamžitou první pomoc a do příjezdu záchranářů ho drželi v klidové poloze.

Ve druhém případě opět strážník Artur Tereščenko s kolegou Romanem Brožem zabránili skoku do řeky muži, který balancoval na betonovém zábradlí. Ukázalo se, že muž byl ve velmi špatném psychickém stavu a byl strážníky předán do péče pracovníků záchranné služby.

Ve třetím případě se vyznamenali i asistenti městské policie Jan Kopřiva a Martin Stroukal, když poskytli první pomoc šestačtyřicetiletému muži, který zkolaboval v jedné z kanceláří na Úřadu práce. Po uvolnění dýchacích cest, uložením do stabilizované polohy a celkovém zklidnění postiženého vyčkali do příjezdu záchranářů, kteří ho převzali do své péče.

„Jsem nesmírně hrdý na to, že máme na našem obvodě takové strážníky, kteří jsou svojí vysokou profesionalitou příkladem pro ostatní kolegy. Vedení našeho obvodu se rozhodlo ocenit tyto strážníky na jednání zastupitelstva a tímto jim poděkovat za práci, které si nesmírně vážíme“, řekl starosta Neubauer.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama