ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2016 14:19:32

Hejtman se sešel s novým biskupem Plzeňské diecéze

Hejtman se sešel s novým biskupem Plzeňské diecéze

Hejtman Karlovarského kraje Martin Havel se setkal s nově jmenovaným biskupem Plzeňské diecéze. Osmačtyřicetiletý Tomáš Holub vystřídal ve funkci dosavadního biskupa Františka Radkovského, který abdikoval předloni kvůli věku.

Plzeňská diecéze, která je druhá nejmladší v České republice, spravuje na 71 farností a 574 kaplí a kostelů. František Radkovský, jenž působil v jejím čele od roku 1993, patří mezi uznávané církevní autority. V průběhu let získal mnohá ocenění, loni na podzim dokonce obdržel státní vyznamenání. „Rád bych vám poděkoval za vaši dosavadní práci, velice si jí vážím a věřím, že se i do budoucna budeme potkávat,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel, když předával bývalému biskupovi dar v podobě sklenic od sklárny Moser.

Zhruba rok a půl trvalo, než se za Františka Radkovského podařilo najít vhodného nástupce. Tím se stal Tomáš Holub, generální sekretář České biskupské konference. Nejenom o jeho službě pro armádu, ale i o studiích se hovořilo na setkání. Tomáš Holub byl jako hlavní kaplan Armády České republiky účasten na mnoha zahraničních vojenských misích. Během nich načerpal inspiraci pro svou dizertaci. Práci na téma „Etické aspekty boje proti terorismu ve světle učení o tzv. spravedlivé válce" obhájil na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Během schůzky se mluvilo rovněž o financování farností, církevních školách a charitě. „Rád bych poděkoval za dosavadní skvělou spolupráci s farními charitami, které obyvatelům našeho regionu poskytují velmi kvalitní sociální služby,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák. Nový biskup pak poznamenal, že charita je pro něj jedním z pilířů činnosti diecéze a do budoucna by chtěl stanovit přesný rámec jejího financování.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama