Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2016 15:40:00

Směřujeme k tomu, abychom na čínský trh mohli dodávat naše vepřové i hovězí maso

Směřujeme k tomu, abychom na čínský trh mohli dodávat naše vepřové i hovězí maso

Ministr Jurečka podepsal s čínským ministrem Zhi Shupingem Memorandum o spolupráci v oblasti bezpečnosti potravin a zdraví rostlin a zvířat.

Ministr zemědělství Marian Jurečka a ministr Generálního úřadu pro dohled nad kvalitou, inspekcí a karanténou Čínské lidové republiky Zhi Shuping podepsali Memorandum, které přispěje k efektivnější spolupráci mezi kontrolními institucemi ČR a ČLR v potravinářské oblasti. Cílem dokumentu je usnadnění vzájemného obchodu s masnými i rostlinnými výrobky.

Podpisem tohoto významného Memoranda směřujeme k tomu, abychom na čínský trh mohli dodávat naše vepřové i hovězí maso a masné výrobky. Pro české zemědělce a potravináře se tím otevírá perspektivní trh,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Memorandum by mělo usnadnit a zrychlit certifikační proces, který musí podstoupit dovozci importující potravinářské a zemědělské výrobky do Číny. Úspěšná certifikace, tedy získání povolení k dovozu, je základním předpokladem pro obchodování s ČLR.

Dokument také povede k efektivnější komunikaci, výměně zkušeností a pravidelným kontaktům expertů a odborných institucí na vysoké úrovni, a to konkrétně v oblastech zdraví rostlin, zvířat a bezpečnosti potravin. Spolupracovat mohou například laboratoře při posuzování hygieny potravin rostlinného a živočišného původu nebo ochraně rostlin a zvířat před nepříznivými vlivy životního prostředí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama