Pavol Lukša

č. 1, Moravskoslezský kraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2016 14:53:19

Start volební kampaně hnutí ANO a Noční vlci

Start volební kampaně hnutí ANO a Noční vlci

V těchto dnech jsme se na mnoha místech naší republiky poklonili památce padlých. Květiny a věnce jsou poděkováním za životy těch, bez kterých bychom dnes nežili v míru v překrásné zemi.

Právě v tyto dny uspořádalo hnutí ANO konferenci, která odstartovala podzimní krajské a senátní volby. Lze konstatovat, že projev Andreje Babiše byl konstruktivním vyjádřením současné situace a musím přiznat, že v mnohém s ním lze souhlasit. Kritizované OKD, kritizované zdravotnictví, to vše je bohužel krutou pravdou. Ministr Babiš to má však těžké. Minoritní podíl v OKD byl prodán v roce 2004. Dnešní premiér byl tehdy ministrem financí. Svatopluk Němeček je současným ministrem zdravotnictví a Babiš má pravdu v tom, že počet lékařských přístrojů je někde předimenzován, jinde zase chybí. Hospodaření tohoto rezortu by se dalo bezesporu zefektivnit a zlepšit. V rámci dopravy však ministr financí plakal na špatném hrobě. Rezort dopravy patří hnutí ANO už více jak dva roky. V jeho projevu zazněla i sebekritika o nedostatečné pozornosti věnované výběru lidí na kandidátky. Chvilkami se mi zdálo, že od tolik kritizovaného Babiše se mají ostatní vládní představitelé co učit. Jinak by totiž skutečné problémy nenahrazovali příběhem Nočních vlků, kteří tolik rozčílili některé politické špičky. Rozhodně však bylo víc těch, kteří je vítali. Koneckonců mají právo poklonit se památce tisíců padlých rudoarmějců, kteří své životy položili v tehdejším Československu. I toto byly události, které jsme si v těchto památečních dnech připomněli. Moc bych se přimlouval za to, abychom v politice hledali cesty spojení, možnosti pomoci našim občanům i České republice a přestali stavět hráze, které nás mnohdy úplně zbytečně rozdělují.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama