ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2016 13:11:15

Hejtman zavítal do Bražce a Doupovského Hradiště

Hejtman zavítal do Bražce a Doupovského Hradiště

Na další ze svých pracovních cest Karlovarským krajem zamířil v uplynulém týdnu hejtman Martin Havel do nových obcí Bražec a Doupovské Hradiště, které vznikly po zmenšení rozlohy vojenského újezdu na Doupově.

V Bražci vede obec sedmičlenné zastupitelstvo, v jehož čele stojí starostka Marie Ambrosová. „Šedesát let působení armády v oblasti musí být nutně znát. Ale snažíme se, abychom všechno zvládli, předpokládáme, že se nám podaří hospodařit tak, abychom v rámci rozpočtu něco uspořili. Vstříc nám vycházejí zaměstnanci krajského úřadu, připravili školení určené pro všechny zastupitele,“ uvedla. Vedení obce chce v budoucnu nechat provést zateplení místních domů a pro děti by měl nově vzniknout modelářský kroužek. Hejtman informoval starostku o možnosti čerpání dotací z krajského Programu obnovy venkova a přislíbil jí zaslání základních údajů potřebných k podání žádosti o dotaci.

Starostku Doupovského Hradiště Jarmilu Boškovou trápí stav silnice směrem do Dubiny. Hejtman Martin Havel ji seznámil s objemem financí na plánované letošní opravy krajských silnic i s tím, že oproti loňsku kraj dostal mnohem nižší příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Místostarosta Zdeněk Macháček hejtmana požádal o nástin hospodaření s odpady v kraji v příštích letech. „Domluvili jsme se, že na toto téma uspořádáme společné setkání, během něhož budeme diskutovat o činnosti Komunální odpadové společnosti a o plánu odpadového hospodářství,“ doplnil hejtman. Vedení obce mu představilo také svou vizi vybudovat v okolí zařízení pro seniory, které by starším lidem nabídlo kromě ubytování také pečovatelskou službu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama