ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2016 16:37:32

Největší rybářský závod v lovu kaprů pro děti a mládež dostane od kraje 200tisíc

Největší rybářský závod v lovu kaprů pro děti a mládež dostane od kraje 200tisíc

Známý český rybář Jakub Vágner i letos pořádá největší rybářský závod v lovu kaprů pro děti a mládež nejenom v České republice, ale také na světě.

Známý český rybář Jakub Vágner i letos pořádá největší rybářský závod v lovu kaprů pro děti a mládež nejenom v České republice, ale také na světě. „Druhý ročník úspěšné akce s názvem World Carp Classic Junior 2016 se bude znovu konat na jezeře Katlov u Kutné Hory ve dnech 23. května až 29. května. Dnes jsme s kolegy z Rady kraje odsouhlasili podporu tohoto projektu ve výši dvě stě tisíc korun,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

 Pro děti a mládež je v rámci akce připravena spousta naučných přednášek z oblasti rybaření a ochrany přírody. „Dotace bude použita na zajištění vzdělávacího programu pro děti, které si zde zdarma mohou užít sokolníky, nefalšovanou indiánskou vesnici s bizony, projížďky na koních, přednášky Jakuba Vágnera, rybářský veletrh For Fishing Open Air nebo rybářskou školičku. To vše bude zdarma, právě i díky krajské dotaci,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství Marek Semerád (ČSSD).

Prvního světového mistrovství mládeže v chytání kaprů se loni zúčastnilo 14 týmů z celého světa. Na Katlově soutěžily týmy z Česka, Německa, Norska, Itálie, Polska, Nizozemska, Švédska, Dánska, Ukrajiny, Slovenska a USA, které doplnily speciální tým WCC Family a tým Fakultní nemocnice Motol. Akce tak dostala i charitativní rozměr.

Jakub Vágner si více než dvacetihektarovou vodní plochu pronajal na 25 let od města Kutná Hora. V rámci revitalizace, na kterou Středočeský kraj přispěl dotací 750 000 korun, nechal na jeho ploše vybudovat dva ostrovy a osázet je vzrostlou zelení, aby zde mohli hnízdit vodní ptáci. Vágner tu postupně buduje centrum pro sportovní rybáře z celého světa a centrum záchrany genofondu velkých evropských ryb. V areálu kolem rybníka pořádá dětské rybářské tábory a jiné podobné akce. „Fandíme panu Vágnerovi v jeho snaze o zachování mizejících druhů řady vodních živočichů. Jeho láska k přírodě navíc inspiruje děti, mezi kterými má už mnoho obdivovatelů,“ dodal hejtman Petera.

Třiatřicetiletý Jakub Vágner, syn hudebníka Karla Vágnera, je široké veřejnosti známý hlavně tím, že za rybami a dobrodružstvím cestuje téměř do všech koutů světa. Pořádal třeba výpravy do povodí Amazonky v Jižní Americe a Konga v Africe. Propaguje rybářský přístup zvaný „chyť a pusť“, kdy se ulovené ryby vracejí zpět do vody.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama