ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2016 20:36:00

Šumava bude vylézat jako bludný kruh, do nějž budeme zabředávat

Šumava bude vylézat jako bludný kruh, do nějž budeme zabředávat

Projev na 47. schůzi Poslanecké sněmovny dne 25. 5. 2016

 Hezké odpoledne, vážený pane místopředsedo, kolegyně, kolegové. Dovolte, abych vašim prostřednictvím reagoval na pana poslance Junka. On tady říkal, že se nejedná o lex Šumava. Víte, ono se o té Šumavě bavíme už hodně dlouho. Já už jsem v této Poslanecké sněmovně několik let, druhé volební období, a vždycky kamenem úrazu byla jenom Šumava. Žádný jiný národní park.

Proto my jsme právě navrhli, aby jednotlivé národní parky byly vyřazeny z tohoto návrhu zákona. Protože, pokud budeme otevírat, pořád a z jakéhokoliv důvodu tu 114, tak vždycky dojdeme do tohoto začarovaného kruhu. Kde nám Šumava bude opravdu vylézat jako bludný kruh, do kterého budeme zabředávat.

Takže, opravdu, i média říkají, že je to lex Šumava, i když to není pravda, protože ten zákon má samozřejmě větší dopady, než jenom na tu Šumavu. Ale o té Šumavě je potřeba se bavit, potřeba si vyjasnit, jaké postavení mají obce. Já jsem také mluvil se starosty ze Šumavy, dokonce jsem tady zmiňoval ty pozměňovací návrhy, které byly jednu dobu v systému (?), ale my jsme si to tady vyjasnili už na začátku tohoto jednání, v tomto druhém čtení, jak to bylo.

Prodiskutovali jsme, našli jsme určité nějaké styčné body a ty se promítly do usnesení do výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. A to já samozřejmě budu hájit a samozřejmě ještě potom v podrobné rozpravě odůvodním ten předložený pozměňovací návrh.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama