Richard Dolejš

  • JAB
  • Zdice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2016 21:21:00

EU musí být suverén a ne jen vazal USA a globálního kapitálu

EU musí být suverén a ne jen vazal USA a globálního kapitálu

Vyhrožování předsedy Evropské komise směrem k britským voličům není na místě a ve svém důsledku může být kontraproduktivní.

Očekával bych spíše, že šéf evropské byrokracie položí na stůl argumenty, kterými by občany Velké Británie přesvědčil a motivoval hlasovat jasně proti vystoupení tohoto významného státu z Evropské Unie.

Rozpad Evropské unie není v zájmu občanů ČR – z důvodů bezpečnostních, sociálních i ekonomických. Brexit, neboli odchod Velké Británie z Unie, by mohl vyvolat hlubokou krizi a chaos v Evropě. V krajním případě možná i válečný konflikt. A to si nikdo nemůže přát. Neznamená to však, že lídři EU by neměli změnit politiku a přístup k současné napjaté situaci v Evropě. Což se netýká pouze selhání a impotence EU v řešení nelegální migrační krize, které je třeba razantně čelit. Rozhodně ne povinnými kvótami, ty krizi pouze prohloubí a budou pobídkou pro další nelegální migranty z islámského světa. EU se nemůže chovat jako pouhý nesvéprávný vazal USA a musí dělat samostatnou politiku. A to i vůči Rusku.

Evropa se musí vypořádat s extrémním vlivem nadnárodních bankovních, finančních, zbrojařských a farmaceutických skupin a nepodléhat jejich diktátu. Bohužel lídři EU v některých aspektech v tomto směru selhávají a jsou spíše ve vleku těchto globálních byznysových skupin.

Takže za řešení problémů EU nepovažuji její rozpad, ale změnu politiky elit a návrat k původnímu smyslu tohoto sdružení evropských států. Tam patří i realizace suverénní a akceschopné politiky, která se bude opírat o zájmy občanů jednotlivých členských států a ne o zájmy jiných státních mocností a globálního kapitálu. Na toto téma je třeba vést vážné a veřejné diskuse.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama