Ing. Milan Urban

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2016 15:36:50

Bezprecedentní spekulace Hospodářských novin řeším právní cestou

Bezprecedentní spekulace Hospodářských novin řeším právní cestou

V dnešních Hospodářských novinách vyšla naprosto ničím nepodložená spekulace redaktora Václava Dolejšího, která mne spojuje s tvrzením v knize bývalého premiéra Mirka Topolánka a tedy s údajnou korupcí při volbě prezidenta Václava Klause.

Ačkoli nemám ve zvyku řešit omyly médií právní cestou, v tomto případě mi po poradě s vedením poslaneckého klubu ČSSD nic jiného nezbývá.

V Hospodářských novinách jsem byl bez sebemenšího důkazu osočen z trestného činu, a navíc z jednání, které je v přímém rozporu s mými postoji. Podle pana Dolejšího prý mohu být jakýsi Milan, kterého bez dalších podrobností jmenoval expremiér Topolánek v souvislosti s volbou prezidenta Klause.

V roce 2008 jsem byl v době volby místopředseda ČSSD a jako představitel této strany jsem byl jedním z těch, kdo tehdy prosadili, aby byl prezident volen veřejně. A pak jsem veřejně hlasoval pro jiného kandidáta – Jana Švejnara. Bylo nemyslitelné, abych hlasoval jinak, a všichni to věděli.

Dnešní bezprecedentní spekulace HN popírající všechny standardní novinářské postupy přímo útočí na mou integritu, a naplňuje nejen podmínky novinářské odpovědi a omluvy, ale i trestného činu křivého obvinění. Proto řeším tento článek právní cestou.

Ing. Milan Urban, místopředseda Hospodářského výboru a poslanec PSP

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama