prof. Ing. Simeon Karamazov, Dr.

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2016 15:59:17

Prosadí zákon, následky musíme nést my

Prosadí zákon, následky musíme nést my

Poslanci přehlasovali prezidentské veto a dali tak zelenou novele školského zákona. Ta mimo jiné zavádí povinný poslední rok předškolní docházky, rodičům ale umožňuje, aby děti do školky posílali už od dvou let.

Zákon se tak velmi nepříjemně dotkne i školek na Pardubicku.

Díky promyšlené koncepci by Pardubice rozšíření kapacity zřejmě zvládly, ale značné navýšení nákladů na péči a odpovědnost o dvouleté děti bude znamenat komplikace. Konkrétními problémy se ale ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová nezabývá: prosadí zákon, následky ale musíme nést my všichni v regionech.

Stejný test pro všechny studenty

Podobné to bude i s přijímacími zkouškami na střední školy. Nově budou všichni studenti v Pardubickém kraji skládat stejný test, ať se hlásí na jakoukoliv střední školu. Ministryně ředitelům poslala jasný vzkaz: nevěřím vám, jste nekompetentní, proto vám ani nedovolím vybrat si vlastní studenty. Místo toho, abyste řídili školu, udělám z pou- hé administrativní pracovníky. Ve školách se ale má hlavně učit, ne zbytečně papírovat. Ředitelé si zaslouží důvěru, učitelé by měli být dobře zaplaceni. Ministryně Valachová by radši měla hledat peníze, aby učitelé domů odcházeli s platem 35 000 korun a neutíkali do jiných oborů, než vymýšlet paskvily, které poškodí naše školy.

Mám na mysli například i inkluzi žáků s těžkým mentálním postižením. Opět se jedná o opatření, které sníží kvalitu výuky a uškodí jak zdravým, tak nemocným dětem. Mrzí mě, že koaliční poslanci nechtějí poslouchat argumenty a hlasují mechanicky podle nařízení svých klubů.

prof. Ing. Simeon Karamazov, Dr.
poslanec PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama