prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2016 11:32:00

Občané městské části Praha 12 by si zasloužili mít svoji radnici na jednom místě

Občané městské části Praha 12 by si zasloužili mít svoji radnici na jednom místě

Stavba nové radnice městské části Praha 12 je opět o krok blíže. Rada hl. m. Prahy dnes projednala poskytnutí návratné finanční pomoci v roce 2017 ve výši 250 milionů korun z dočasně volných finančních prostředků v rozpočtu hlavního města.

Vše ještě musí schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

V současné době je Úřad městské části Praha 12 umístěn v sedmi budovách v pěti různých, od sebe značně vzdálených lokalitách. Některé z budov byly stavěny jako stavby dočasné a jsou za hranicí technické životnosti a v havarijním stavu. Jejich provoz je ekonomicky neefektivní a prostory nesplňují požadavky na výkon agend veřejné správy. Z dlouhodobého hlediska je současný systém provozu neudržitelný.

Městská část Praha 12 navíc patří mezi největší městské části, a to jak počtem obyvatel (54 550), tak i rozlohou spravovaného území. Náklady na získání nové budovy radnice jsou stanoveny odhadem na 470 milionů korun včetně DPH a městská část deklaruje, že minimálně 220 milionů korun může alokovat z vlastních zdrojů.

„Občané městské části Praha 12 by si zasloužili mít svoji radnici na jednom místě. Navíc Praha své peníze od městské části zase dostane zpět. Hospodaření městské části je dlouhodobě stabilní. Financování je dlouhodobě realizováno čerpáním vlastních fondů, městská část k němu nepoužívá cizí zdroje a úvěry,“ sdělila náměstkyně primátorky Eva Kislingerová.  

Městská část předpokládá, že koncem roku 2016 uzavře smlouvu s vítězným uchazečem na realizaci akce, v roce 2017 bude zpracována dokumentace pro územní rozhodnutí a bude zažádáno vydání územního rozhodnutí. V roce 2018 bude zpracována dokumentace ke stavebnímu povolení a projektová dokumentace pro provádění stavby. V roce 2019 pak plánuje zahájení výstavby nové budovy úřadu s předpokládaným dokončením v roce 2020 a uvedením do provozu v roce 2021. Ukončení čerpání návratné finanční výpomoci by tak nastalo s mírnou časovou rezervou v roce 2022 a od roku 2023 by bylo zahájeno její splácení s poslední splátkou v roce 2036.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama