Ing. Michal Kostka

Poctivě, s odvahou, za to, aby se věci dělaly lépe...
  • KSČM
  • Kroměříž
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2016 22:31:06

Ivo Korupce Valenta a Tomáš Nečtudlouhétexty Pajonk

Ivo Korupce Valenta a Tomáš Nečtudlouhétexty Pajonk

Svět se mění a po časech, kdy se skrývali v dírách, vylézají na svět nejrůznější kostlivci. Ve Zlínském kraji se začala aktivizovat podivná koalice Svobodných a Soukromníků. Pojďme se blíže podívat, co jsou zač.

Strana soukromníků ČR má v zastupitelstvu kraje jediného zástupce, i když v minulých volbách nekandidovala. Její zástupce Petr Thaisz byl totiž zvolen na kandidátce lidovců. Thaisz obdržel ze všech zvolených zastupitelů suverénně nejméně preferenčních hlasů (91) – ze všech kandidátů za KSČM měl pouze jediný méně hlasů.

Koalice dvou velkých S nám nyní sype moudra o tom, jak je kraj špatně řízen a jak by to dělali lépe. Je to velmi zajímavé, protože pan Thaisz nám zatím na zastupitelstvech spíše mlčel, než aby sděloval radě kraje nějaké dobré rady, jak má ten kraj řídit.

Strana svobodných občanů je dosud v krajském zastupitelstvu nezastoupena. Přesto nás jejich zástupci poctili na některých zastupitelstvech návštěvami a svými moudry. Když se 10.12.2014 jednalo o rozpočtu pro rok 2015, přišel pan Tomáš Pajonk. Kritizoval, že v rozpočtu je velká položka Programový fond, která není dále rozepsána. Škoda, že si pan Pajonk nebyl schopen přečíst rozpočet celý – o pár stran dál byl programový fond rozepsaný.

Dalším moudrým rádcem ze Svobodných byl pan Ištvánek. Ten se jal radit zastupitelstvu ohledně romské integrace. Jeho poznatek ke koncepci romské integrace byl, že tato koncepce neobsahuje opatření ke zvýšení zaměstnanosti romské menšiny, což by, kdyby si ji přečetl, jistě netvrdil.

Hlavním kandidátem svobodné a soukromé sestavy je však jistě současný senátor Ivo Valenta. Nebudu Valentu kritizovat jako mnozí za to, že je králem hazardu. Ať je. Hazard by existoval i bez Valenty. A pokud by hazard neexistoval, většina dnešních „hazardérů“ by své peníze stejně prochlastala nebo profetovala.

Naopak chápu, že to byl zčásti i hazard, který Valentovi k popularitě pomohl. Dnes je velká móda hazard zakazovat. Přitom díky hazardu má práci mnoho barmanek, případně krupiérů v hernách, a tito lidé pochopitelně chtějí mít práci, ze které budou živit své rodiny. A tak rodiny těchto lidí svorně volily Valentu, od kterého čekaly, že jim hazard nezakáže.

Když už jsme u toho, co SS koalici ve volbách pomáhá, zastavme se i nad častou mantrou Svobodných zrušme dotace. Já docela chápu matku samoživitelku, která když vidí, že se z její daně platí podnikání panů Červenky nebo Zemka v profesionálním fotbale, přičemž ona sama má stěží na to, aby koupila synovi kopačky, ráda naslouchá těm, co říkají stop dotacím. Ale to je chyba. Jistě, měli bychom důkladně hodnotit, na co dotace dáváme, nerozhazovat peníze daňových poplatníků jen tak. Ale dotace jdou i na užitečné věci, jako je sport mládeže nebo dobrovolní hasiči, a zrušit všechny dotace by tedy byla velká chyba!

Ale zpět k Valentovi. Obrázek, co je to za člověka, si můžeme udělat při znalosti faktů z jeho života a pohledu na sekci Životní milníky na jeho webových stránkách. Valenta zřejmě za životní milník nepovažuje získání občanství dalšího státu. Jako milník totiž neuvádí, že se v roce 1998 stal občanem Monaka, aby mohl platit co nejvíce ze svých daní tam a ne v ČR. Zřejmě je pro něj získání dalšího občanství jako nákup ponožek.

Valenta za milník svého života nepovažuje ani pravomocné odsouzení za korupci, protože to v sekci také neuvádí. Přitom právě on jako vlastník FC Synot, dnes FC Slovácko byl plně odpovědný za korupční poškození moravského fotbalu.

Svobodní a Soukromníci na svých nedávných akcích provolávali „Zlínský kraji, probuď se!“ Nezbývá mi, než totéž volat s nimi: „Kraji, probuď se! Jinak se dříve nemyslitelné stane realitou – bude ti vládnout pravomocně odsouzený korupčník!“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama