ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2016 9:01:59

Držitelky titulu Mistr tradiční rukodělné výroby převzaly ocenění

Držitelky titulu Mistr tradiční rukodělné výroby převzaly ocenění

Markéta Maláníková z Dolních Bojanovic, Marie Pachtová z Vyškova a Danuška Partyková z Brna.

 


 Tři nové držitelky ocenění Mistr tradiční rukodělné výroby Jihomoravského kraje za letošní rok, které v sobotu 11. června převzaly toto ocenění v rámci Svátků řemesel v Kunštátě z rukou představitelů kraje. O udělení letošních titulů rozhodla krajská rada v dubnu letošního roku.

Titul Mistr tradiční rukodělné výroby Jihomoravského kraje vznikl jako forma veřejného uznání a podpory osobám, které dokonale ovládají znalosti a dovednosti tradiční rukodělné výroby, účinně a kvalifikovaně je prezentují a předávají toto umění dalším generacím. Uděluje se pouze v oborech tradiční rukodělné výroby, které jsou zásadním způsobem ohroženy nebo kterým hrozí zánik. Nositelé titulu mohou být dále nominováni na ocenění Nositel tradice lidových řemesel udělované Ministerstvem kultury ČR. Titul je spojený s finančním darem Jihomoravského kraje, který v letošním roce činí 10 000 Kč, a také s pamětní bronzovou plaketou z dílny akademického sochaře Miroslava Kováříka.
Oceněné svou dlouholetou prací přispívají k uchování znalostí a dovedností našich předků. Jejich výrobky v sobě dodnes nesou připomínku starých časů. Při tvorbě záměrně dodržují tradici, pracují s originálními, často původními nástroji a navrací se ke starým výrobním technologiím a téměř pozapomenutým vzorům, aby co nejvíce přiblížily historii dnešku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama