Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2016 14:54:02

M. Dancso (OMMO): Mostecká „třídní nenávist“...

M. Dancso (OMMO): Mostecká „třídní nenávist“...

Mostecká „třídní nenávist“, tentokrát v podání kandidáta do senátu J. M. Siebera. Po přečtení, resp. po zveřejnění seznamu kandidátů, kteří se letos budou na Mostecku ucházet o zvolení do Senátu PČR, jsem se opravdu nestačil divit...

Po přečtení, resp. po zveřejnění seznamu kandidátů, kteří se letos budou na Mostecku ucházet o zvolení do Senátu PČR, jsem se opravdu nestačil divit, kdo všechno se odhodlal zapojit do politického klání.

Nicméně, žijeme v demokratické zemi s platnými demokratickými principy, kde každý občan má stejná práva, tudíž i právo volit a zároveň po splnění některých kritérií být volen.

Nemohu přesto nechat bez povšimnutí a bez reakce kandidaturu mosteckého podnikatele a herce J. M. Siebera, který si pro letošní podzimní volby našel prostor pro svou nominaci u hnutí Řád národa, které se hlásí ke konzervativnímu nacionalismu, a kde zároveň Sieber působí jako předseda krajské organizace.

Velmi mě zaráží, jak chce Sieber řešit např. sociální problémy, zejména ty, jež souvisejí s bydlením a zneužíváním sociálních dávek a příspěvků na bydlení. Sieber uvedl v Mosteckém deníku: "že chce pomoci posílit práva a postavení vlastníků domů a bytů. Konkrétně právo majitele domu či bytu vybírat si svého nájemníka, který bude skýtat jistotu, že mu jeho byt nevybydlí, a beztrestně odmítnout takového zájemce o pronájem bytu, který žije ze sociálních dávek"... Možná už tento výrok je na hraně Listiny základních práv a svobod, protože tzv. předjímá a diskvalifikuje ze zištných důvodů lidská i sociální práva některých z nás.

Bude si Sieber do budoucna vybírat nájemníky snad podle vzhledu? Podle jejich vzdělání a pracovního zařazení? Vždyť bez práce se v dnešní době může ocitnout téměř každý. Domnívám se, že tato a další podobná tvrzení nejsou zdravého smýšlení (možná i rozumu) a že mohou vést k diskriminaci obyvatel, a to nejen minority.

Na druhou stranu je zarážející, že někdo, kdo pronajímá, profituje, bytové jednotky i lidem, kteří jsou bez práce - je mezi nimi i vysoké procento Romů, kteří přitom čerpají nejrůznější příspěvky na bydlení, by je rád odsuzoval či eliminoval...? Z čeho by mu pak bylo k němu směřující nájemné propláceno? Jeví se mi to tak, že jde spíše opětovně o alibistické "kecy" a pouhé rádoby zviditelnění J. M. Siebera. Tohle jsme slyšeli na Mostecku např. od proslulého Sdružení Mostečané Mostu, Severočechů Most či Lom (nebo odkud ještě) až dost. Resp. pořád dokola.

Co je ale minimálně k zamyšlení a jeví se být nejen na Mostecku nikoliv zanedbatelným ukazatelem, je tzv. obchod se státem řízenou bídou, na níž vydělává řada podnikatelů z těchto a okolních končin, tedy i J. M. Sieber. A tím jsou také právě ony dávky a příspěvky na bydlení. Pokud by došlo na páně Sieberovu proklamovanou selekci, vybral by si někdo také jeho za příkladného podnikatele z těchto míst? A čím vlastně zajímavého? Jako tvůrce pracovních míst? A kdo by z mosteckých elit bydlel v podobných místech, z nichž on má také svůj profit?

Možná stojí za to začít přemýšlet, od koho vlastně chtějí tito kandidáti hlasy a proč by je měli volit občané, jimiž oni vlastně pohrdají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama