Filip Zachariaš

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2016 4:33:00

ČSSD se měří jiným metrem

ČSSD se měří jiným metrem

Představte si, co by se stalo, kdybyste prohráli pravomocně u soudu spor o nějaký dluh. Je to celkem jasné. Patrně by došlo k plnění rozsudku soudu, jinak by totiž následovalo provedení výkonu rozhodnutí a možná i exekuce.

Poté byste se mohli snažit ještě využít mimořádné opravné prostředky, jako je dovolání, ale povinnost byste zkrátka museli splnit. Dovolání totiž nemá odkladný účinek. To ovšem asi neplatí, když jste nejsilnější vládnoucí strana.

ČSSD se nyní odkládá právní moc rozsudku ve věci dluhu vůči advokátu Altnerovi, kterého si v roce 1997 najala na získání jejího sídla v centru Prahy, Lidového domu. ČSSD akceptovala řešení v duchu, že dluhy se platit nemusí. Poselství pak z toho pro občany vyznívá ve smyslu, že nemusíte plnit své povinnosti podle pravomocných rozsudků, s argumentem, že vám hrozí “závažná újma na právech” (tak jak argumentovala ČSSD).

Problém bude, že v případě většiny občanů či právnických osob dost těžko k něčemu takovému dojde. To znamená, že skutečné poselství je, že někdo má prostě jiná vyšší privilegia než zbytek společnosti. Nedůvěra v politiku, která je u nás tradičně na bodu mrazu, tak bohužel dostává další argument.

Filip Zachariaš, předseda OV KSČM Vyškov a kandidát pro volby do Zastupitelstva Jihomoravského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama