Mgr. Libor Michálek, MPA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2016 15:27:00

Okolo možnosti zabavovat zbraň u majitele doma se dělá zbytečný humbuk

Okolo možnosti zabavovat zbraň u majitele doma se dělá zbytečný humbuk

Právo policie zadržet v určitých případech legálnímu majiteli zbraň přímo v jeho bytě, kterou ve středu schválil Senát navzdory kritice kvůli možnému porušení ochrany obydlí, není podle zeleného senátora Libora Michálka nijak nestandardní.

Uvedl to v České televizi v pořadu Události, komentáře s tím, že „ohledně osekávání svobod se tady vytváří zbytečná panika“. Novelou zákonodárci reagovali na tragédii v Uherském Brodě, kde psychicky nemocný střelec zabil loni v únoru legálně drženou zbraní osm lidí i sebe.

„Je tam také určitý postup nutný, to znamená, že tam musí být například lékařská zpráva, která bude svědčit o tom, že došlo k závažné změně zdravotního stavu, nebo tam musí být výzva policie, aby ta zbraň byla vydána, a teprve když selže tento mechanismus, tak může být domovní svoboda prolomena, ale jak říkám, není to nic nestandardního. Je to běžné i v jiných jurisdikcích,“ uvedl Michálek.

Podívejte se na celý pořad.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama