ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2016 20:41:21

Galavečer přehlídky České ručičky – ocenění vítězů odborných učňovských soutěží

Galavečer přehlídky České ručičky – ocenění vítězů odborných učňovských soutěží

Na brněnském výstavišti proběhl 15. června 2016 Galavečer osmého ročníku přehlídky České ručičky.

 


 Svojí účastí podpořili přehlídku ministryně školství Kateřina Valachová a představitelé Jihomoravského kraje - náměstek hejtmana Stanislav Juránek a radní Petr Šelepa a Václav Božek. Z jejich rukou převzalo 22 žáků učňovských oborů zlatou plaketu Českých ručiček a čestné uznání.

„Přehlídka České ručičky vrcholí ve svém osmém ročníku. Klade si za cíl propagovat řemeslné učňovské obory a šířit zájem o jejich studium na středních odborných školách. Snaží se tak zamezit dlouhodobému trendu v České republice, kterým je klesající zájem o studium učňovských oborů, jenž má za následek nedostatek kvalifikovaných pracovních sil. Jsem rád, že se jí to daří a těší se dobrému jménu“, uvedl náměstek hejtmana Stanislav Juránek
Přehlídka České ručičky vybrala v letošním roce 22 vítězů celorepublikových finále soutěží odborných dovedností, a to v oborech zahradník/zahradnice, kosmetička, kadeřník/kadeřnice, kuchař/kuchařka, číšník/servírka, cukrář/cukrářka, automechanik, autolakýrník, karosář, mechanik-seřizovač, obráběč kovů, zámečník, elektrikář-slaboproud, elektrikář-silnoproud, instalatér, klempíř, pokrývač, tesař, mechanik plynových zařízení, kominík, lesní mechanizátor a opravář zemědělských strojů.
Přehlídku vyhlašuje Jihomoravský kraj společně s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvem zemědělství, Ministerstvem průmyslu a obchodu, Ministerstvem práce a sociálních věcí a Hospodářskou komorou ČR. Organizuje ji Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy.
Více informací o přehlídce najdete na www.ceskerucicky.org .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama