MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2011 12:06:00

Další, prosím, aneb všední poslanecký den

Další, prosím, aneb všední poslanecký den

Týden mívám obvykle pestrý. Tu v kraji, tu v Praze, výbory, Sněmovna a k tomu i občasné služby v královédvorské nemocnici. S výjimkou pondělí. To bývám pravidelně v kanceláři v Hradci Králové. A jak takové běžné pondělí vypadá?

Vstávám krátce před sedmou hodinou. K lehké snídani si vařím kávu a jako kulisu si pustím zprávy. Je dobré být stále v obraze. Cestou na schůzku na Krajském úřadě si ještě koupím noviny, tedy nejen deník, ale i můj oblíbený Sport. V osm hodin mám první schůzku s Josefem Ješinou, radním kraje pro dopravu. Během hodinového jednání řešíme stav poškozených silnic po zimním provozu a hlavně, kde a jak sehnat peníze na opravu těchto komunikací.

 Schůzka s panem radním Ješinou skončila krátce po deváté hodině. O patnáct minut později se scházím s Honzou Hrdinou, mým asistentem, který dorazil právě v čas, abychom dopracovali detaily návštěv ministra školství Dobeše a ministra vnitra Johna, kteří nás měli v brzké době navštívit. Několik telefonátů všemi směry - na univerzitu, hejtmanovi kraje, do Police nad Metují i do Broumova a také čilá komunikace se sekretariáty pánů ministrů. Program jsme doladili téměř k dokonalosti, nezbývá než čekat na příjezd pana ministra Dobeše, jehož návštěva má být první. Do následující schůzky zbývá přibližně deset minut, využívám je k pročtení došlé pošty.

 Na jedenáctou hodinu mám domluvenou schůzku s Petrou Quittovou, místostarostkou za VV v Brně - Černovicích, která přijela s dalšími dvěma kolegy. Téma jednání bylo závažné a mně blízké - zdravotnictví a korupce, tentokráte v lékové politice.

 Se zdravotnictvím souvisí i moje další schůzka. Před časem jsem se sešel s Mgr. Pecháčkem, který se ze zkušenosti vlastní profese zasazuje o novelizaci zákona 109/2002 o výkonu ústavní výchovy v diagnostických ústavech. Konkétně jde o to, aby se pracovníci těchto ústavů nemuseli pravidelně podrobovat psychologickému vyšetření na akreditovaném pracovišti. Návrh toho zákona je již předložen ve Sněmovně a není žádný pokyn k podpoře či zamítnutí. Já budu hlasovat pro to, aby tyto prohlídky byly při nástupu a potom dle potřeby, např. po nějaké závažné nemoci nebo případném přestupku pracovníka diagnostického ústavu nejenom na pracovišti, ale třeba i mimo něj.

 Před druhou hodinou stíhám krátký oběd. Do toho mi volá asistent, že se na půl třetí objednala TV Nova, rádi by moje vyjádření k otázce eutanazie a s tím související nové zákonné úpravě. Reportéři jsou přesní, pár minut točíme. Poté dokončuji administrativu a kompletuji dokumenty, které musím vzít zítra s sebou do Prahy. Můj dnešní program v kanceláři končí ve čtvrt na čtyři, ne tak ale program dnešního dne. Čeká mě ještě pracovní večeře s hradeckým primátorem Finkem, mám tedy necelé tři hodiny, abych vyřídil nějaké další povinnosti, tentokrát to byla příprava semináře na téma „Konopí pro léčebné účely ano či ne". K tomuto zajímavému tématu si chystám přednášku a zároveň moderování celého semináře.

 V 18.00 máme první setkání s novým panem primátorem Hradce Králové, MUDr. Zdeňkem Finkem, který pozval všechny poslance, bez rozdílu politické příslušnosti, aby se pokusili společnými silami pomoci našemu městu v prosazování rozumných myšlenek. S kolegou Finkem se známe z hradecké Fakultní nemocnice více než třicet let a musím říci, že jsem byl mile překvapen jeho přístupem k chápání problémů našeho města.

 Večeře s panem primátorem se zúčastnilo sedm poslanců z Královéhradeckého kraje a ve velmi přátelské debatě jsme vyjadřovali svoje názory na výstavbu centra pro IZS v Hradci Králové a problematiku řešení dopravní infrastruktury zejména v okolí Hradce Králové.

 Z večeře se vracím domů kolem půl deváté a do třiadvacáté hodiny vyřizuji e-mailovou korespondenci a pročítám aktuální zprávy. Takový byl tedy jeden z mých běžných poslaneckých dnů...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama