prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2016 15:09:00

Ratingové agentury potvrdily hlavnímu městu Praze investiční ratingový stupeň

Ratingové agentury potvrdily hlavnímu městu Praze investiční ratingový stupeň

Ratingové agentury Standard & Poor´s a Moody´s ve druhém čtvrtletí roku 2016 potvrdily své předchozí hodnocení hlavního města Prahy.

 V případě agentury Standard & Poor´s se jedná o hodnocení AA-/Stabilní/A-1+ a v případě agentury Moody´s je hodnocení Prahy A1/Stabilní.

Praha od obou agentur obdržela hodnocení shodné s hodnocením České republiky. Ratingové hodnocení je hodnocením komplexním, tedy zejména hodnocením dlouhodobé schopnosti hlavního města Prahy hradit své závazky.

Praha se těmito hodnoceními řadí mezi nejstabilnější a nejdůvěryhodnější města v rámci evropského regionu. Hodnocení Prahy je velmi obdobné jako hodnocení například Paříže a je výrazně kvalitnější nežli například hodnocení Říma či Varšavy. Z hodnocených českých municipalit je na stejné úrovni pouze Brno.

„Ratingové agentury potvrzují své velmi kvalitní hodnocení hlavního města, a tím nám i investorům dávají signál, že v otázkách financí a rozpočtu jsme na správné cestě. Dobré hodnocení se odráží mimo jiné na nižších úrokových sazbách, za které si město bere úvěry či případně emituje dluhopisy,“ sdělila náměstkyně primátorky hl. m. Prahy Eva Kislingerová.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama