Bc. Lubomír Franc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2016 8:14:00

Nejvyšší titul nezíská jen tak někdo

Nejvyšší titul nezíská jen tak někdo

Letošní vesnicí roku se stala obec Rudník na Trutnovsku. Porotu přesvědčil všeobecný rozvoj obce, který je i přes povodeň v roce 2013 na vysoké úrovni. Rudník bude Královéhradecký kraj reprezentovat v celostátním kole této soutěže.

„Díky dlouholeté prestiži, kterou si soutěž stále udržuje, je velkou motivací pro zúčastněné obce. Ten nejvyšší titul nezíská jen tak někdo. Vše je hodnoceno velice pečlivě a výhra je vždy zasloužená, není to jen o materiálních výhodách. Vítězství Rudníku si vážím i proto, že je to obec stižená povodněmi v roce 2013 a v uplynulých třech letech toho museli obyvatelé hodně zvládnout,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc, který bude v srpnu předávat ocenění vítězné obci i dalším zúčastněným.

Rudník získal prvenství díky všeobecnému rozvoji a vybavenosti. Zaujal prakticky ve všech kritériích, která by měla zlatá obec splňovat. Příkladem je například nová knihovna, škola a další. V obci vznikají spolky i nové tradice, do kterých jsou hojně zapojovány i děti. Výčet regionálních potravin je ukázkou dobré spolupráce s drobnými podnikatelskými subjekty. I přesto musel Rudník počítat s velkou konkurencí.

„Komise zasedala dlouhých šest hodin a rozhodování nebylo lehké,“ přiznal předseda hodnotitelské komise Aleš Krátký.

Nerozhodovalo se ovšem jen o celkovém vítězi. Vesnice roku má ještě několik podkategorií. Modrou stuhu za společenský život získala obec Petrovice na Hradecku, Bílou stuhu za činnost mládeže obdržela obec Podbřezí na Rychnovsku, Zelenou stuhou za péči o životní prostředí se pyšní Dobrá Voda na Jičínsku a Oranžová stuha za spolupráci se zemědělským subjektem putuje do Kratonoh na Hradecku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama