Radek Uchytil

Leader Svobodných do krajských voleb v Libereckém kraji.
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2016 23:32:13

O tom, jak staří hlupáci zničili Evropu.

O tom, jak staří hlupáci zničili Evropu.

Brexit! Tak se z novin dovídám to, že staří, chudí a hloupí venkované zničili budoucnost, mladým, chytrým a bohatým.

 

Pokusím se rozklíčovat tyto skupiny voličů.

 Jako první jsou ti starší, kteří pamatují doby budování EU. Ti mají v paměti EHS a začátky budování unie. Proto mohou z vlastní zkušenosti posoudit jak jejich zemi začal ovlivňovat příval regulací a kvót. Asi proto volili odchod.

 Potom tu máme skupinu mladých, která nezná doby minulé z vlastní zkušenosti. Ale ve škole byli seznámeni s tím, jak je EU skvělý projekt, líbí se jim volný pohyb po Evropě a netuší že jde o separátní smlouvu. Chápu,že volili zůstat.

 Hmmm, chudí. Těmi jsou asi myšleni zaměstnanci. To jsou ti, co to všechno platí. Nemají totiž žádnou možnost uniknout s placením daní do Panamy. Myslím, že jsou ve stejné situaci, jako ti čeští. Vysoké daně, odvody, poplatky, žádná perspektiva a strach z toho zda další regulace nepostihne jejich firmu tak jak zlikvidovala Britský rybolov a odvětví s ním související. Neměli důvod zůstat.

 Bohatí naopak umí využívat skuliny systému, mají známé ve státní správě, umějí využívat dotační systém a daňové ráje. Nemají proto zájem na změně, kdy jim hrozí to, že se pracně vybudovaná struktura kontaktů rozpadne a mohli by nedej bože zchudnout. Proto chtěli setrvat.

 Naopak ti “hloupí” se pinoží ve svých živnostech, nedokáží pořádně sepsat žádost o dotace a vlastně, pro samou práci nemají čas studovat dotační pravidla a systémy a poté skřípou zuby, když jejich konkurent získá dotaci a následně jeho zákazníky.

 No a zbyla nám skupina těch chytrých. Ti vybaveni znalostmi ze studií sociálních oborů, se živí sepisováním žádostí o dotace, zpracováváním grantů, v nejhorším se usadí v nějaké neziskovce, kde za peníze dělníků vychvalují EU.  Těm byrokracie sedí a volili RemaIN.



Vím že zjednodušuji, ale pochopte, jsem pouhý zpocený dělník ve sklárně a kandidát Svobodných na hejtmana Libereckého kraje.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama