Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2011 9:10:25

Vondra by měl svoji hospitalizaci využít k rezignaci

Vondra by měl svoji hospitalizaci využít k rezignaci

Respektuji rozhodnutí vedení ČSSD odložit projednávání kauzy Alexandra Vondry ohledně tunelování českého předsednictví EU firmou ProMoPro na dobu, kdy bude ministr Vondra přítomen v Poslanecké sněmovně.

Osobně bych však alespoň nechal přednést zprávu ministra financí tak, aby se jak samotný Vondra, tak poslanci, ale i občané konečně dozvěděli oficiální výsledky vyšetřování, které byly předány Policii ČR. Takto se jen prodlužuje doba, která dává prostor pro spekulace a kritiku za úniky informací do médií.

 Fakt, že ministr Vondra onemocněl zrovna ve chvíli, kdy byl stanoven termín schůze, samozřejmě považuji za nešťastnou náhodu. Zcela jistě je zdravotní stav pana ministra Vondry natolik závažný, že se nemůže do Poslanecké sněmovny osobně dostavit.

 ČSSD tak ukazuje, jak se liší její politická kultura od kultury stran vládní koalice, neboť není tomu tak dávno, kdy se museli poslanci vládní koalice dostavovat doslova na nemocničním lůžku, neboť ODS nebyla ochotna připustit párování.

 Hexenšus pana Vondry má však i svoji světlou stránku. Poté, co jako ministr vlády rozpočtové odpovědnosti projevil svůj smysl pro odpovědnost v praxi tím, že jako místopředseda vlády o půl miliardové zakázce ve svém resortu „nic nevěděl, o ničem nerozhodoval a nic nepodepisoval" a za vše mohou jeho podřízení, byla totiž vážná pochybnost, zda pan Vondra nějakou páteř vůbec má.

 Bohužel, stále čekám, až pan ministr obrany Vondra pochopí, že existuje také ještě jiná páteř, totiž morální a že - v podobném duchu - existuje ještě jiná odpovědnost, než jen ta trestní, na níž může dát odpověď policejní vyšetřování.

 Pod peřinou ve vojenské nemocnici tak může pan Vondra, kterému přeji brzké uzdravení, pro inspiraci přečíst třeba německé noviny a nastudovat příklad svého bývalého německého kolegy. Třeba mu to do června dojde a ušetří daňové poplatníky mimořádné schůze.

 Jiří Paroubek, poslanec ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama