Dr. Rostislav Kotrč

Bez politické příslušnosti
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2016 11:14:40

Svoboda?

Svoboda?

V nedávné době jsme byli svědky něčeho takřka nevídaného, kdy police, konkrétně Útvar odhalování organizovaného zločinu, zatkl a začal vyšetřovat tzv. „horní patra“ naší politiky. Dokonce jsme zjistili, že byly k soukromým účelům zneužity služby, kte

 

V nedávné době jsme byli svědky něčeho takřka nevídaného, kdy police, konkrétně Útvar odhalování organizovaného zločinu, zatkl a začal vyšetřovat tzv. „horní patra“ naší politiky. Dokonce jsme zjistili, že byly k soukromým účelům zneužity služby, které mají v zákonné míře zajišťovat vnější bezpečnost našeho státu. Ze své vlastí praxe mohu uvést, že se jedná o špičku ledovce, který občané nevidí a snad je to i dobře, jinak by propadali naprostému znechucení a bezmoci.

 Vzhledem k tomu, že se často pohybuji mezi lidmi, vidím i slyším, jak jsou lidé nejen překvapeni a znechuceni takovouto situací, ale zároveň a to dlouhodobě nemají pocit, že by se jich Ti, kteří jsou určeni k vládě, nějak zastávali, zajímali se o jejich problémy a vytvářeli prostředí a zákony pro občany prospěšné. Na oplátku ani naši politici se nikterak nezajímají o problémy prostých lidí, nesnaží se naslouchat tzv. „hlasu zdola“ a pokud lidé v protestech, demonstracích a jiným způsobem vyjadřují svůj nesouhlas, tak takové angažovanosti nikterak nedbají a prosazují své věci, své zájmy, své zákony, které ale ne vždy slouží k blahu tohoto lidu. Mohl bych v tomto žehrání pokračovat dále a myslím, že mnozí by se mnou souhlasili a rádi by láteřili se mnou. To však není účelem mého zamyšlení. Politici jsou takoví, jaké si zvolíme a jakým dovolíme vládnout. Ne každý využije své právo volby, a pokud již k volebním urnám jde, pak bere tuto volbu za definitivní, a i když spílá, tak pokojně přijímá to, co „vládci“ rozhodnou. Myslím, že pokud se podíváme trochu jižněji po Evropě, tak u občanů s trochu více „horkou“ krví, by neprošla ani polovina politických rozhodnutí a skandálů, co bez povšimnutí, nebo s trochou odporu prochází u nás. Naše čest i hrdost se asi vytratila spolu s mnohými exulanty, kteří museli odejít, když naší zemi chtěl vládnout někdo cizí a to jak ze západu, východu či jihu.  Také to, že tyto vlády nebyly vždy pro Země koruny České příznivé, se dá pochopit. Avšak to, že se snaží devalvovat naši vlast a nikterak nerespektuje hlas lidu vláda, která vychází ze samostatné a svobodné republiky, je opravdu na pováženou. Je pak na zamyšlení, jeli ještě naše vlast opravdu samostatná a nezávislá a také, zdali opravdu prožíváme ještě svobodu. Vždyť stačí, když se každý z vás podívá kolem sebe, nebo do svých vlastních životů. Ano bylo zrušeno otroctví, ale většina lidí je pevně spoutána okovy půjček, hypoték a dluhů, odvodů a touhy vlastnit. Můžeme si myslet, co chceme, ale naše mysl je denně formována a deformována médii všeho druhu, kdy mínění lidí je ovlivňováno, ne tím kdo je moudrý a vede ke vznešenosti, ale tím kdo má dostatek peněz si média zaplatit. Máme možnost svobodně pečovat o sebe, své rodiny a zdraví, ale jsme spoutáni nedostatkem času, který potřebujeme, abychom zabezpečili alespoň základní potřeby a tak to, co je v našich životech nejdůležitější a nejcennější zanedbáváme. Máme svobodu vyjádřit svůj politický či filozofický názor, který však není nikterak a nikým respektován.

Pokud se tedy zamyslíme, je na zváženou, žijeme-li ještě v naší samostatné vlasti, kde můžeme také žít ve svobodě vnitřní i vnější? To co nazýváme svobodou, jako svoboda příliš nefunguje, a tak se ptám, není na čase to, co je nefunkční odstranit a začít žít a jednat jinak?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama