Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2016 10:42:03

Vích (SPD) Je referendum o EU vlastizradou a opravdu pohřbíváním češství?

Vích (SPD) Je referendum o EU vlastizradou a opravdu pohřbíváním češství?

Polemika nad názorem, že každý kdo chce referendum o odchodu z EU a NATO, nejenže poškozuje naše národní zájmy, ale dopouští se v širším smyslu slova vlastizrady a pohřbívání češství.

 Od výsledků Brexitu bylo vydáno mnoho různých článků a polemik. Vrcholem je dnešní článek Martina Fendrycha na serveru aktuálně.cz, ve kterém pisatel uvádí, že každý kdo chce referendum o odchodu z EU a NATO, nejenže poškozuje naše národní zájmy, ale dopouští se v širším smyslu slova vlastizrady a pohřbívání češství. No, já si naopak myslím, že pohřbívání češství je naše členství v současné EU, kde se stáváme čím dál více součástí utopistické myšlenky multikulturní Evropy, ve které se staneme její montovnou se 1/3 platy oproti západu, kde tyto státy budou na zemích bývalého východního bloku dlouhodobě parazitovat a diktovat jim svou vůli a politické vrtochy. Poslední nápad eurokomisařky Jourové, že eurobyroktrati pracují na jednotné normě inkoustu a vosku to jenom dokresluje.Nezachrání to ani prohlášení Roberta Fica, že Slovensko bude prosazovat více atraktivity a kreativity na úkor snížení byrokracie. To je prostě pouze výzva, ale prosazení je v podstatě nereálné. Kapři si přeci sami rybník nevypustí a jednotlivé komise a lidé v nich se svými platy, o kterých se našim občanům ani nezdá, toho prostě nejsou schopni. Podléhá to totiž souhlasu EK a EP. Jedinou možností je odchod jednotlivých států z tohoto molochu a tím ho oslabit a rozebrat. Následně vznikne něco nové a účelnější, něco, kde bude zastoupena svoboda jednotlivých suverénních členských států a vzájemná shoda za podmínek vzájemně výhodných pro VŠECHNY členy stejně, tedy volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu. Vše ostatní je zbytečné a je potřeba to zrušit. Článek 50 Smlouvy o EU stanoví, že v okamžiku, kdy členský stát oznámí svůj záměr vystoupit z Evropské unie, sjedná Unie s tímto státem dohodu „o podmínkách jeho vystoupení, s přihlédnutím k rámci jeho budoucích vztahů s Unií“. Jinými slovy není dopředu jasné vůbec nic a vše je věcí vyjednávání. Pokud budeme mít silné vyjednávače, potom nemusíme mít strach. Naše pozice se pouze posílí. A to je to o co by národotvůrcům a státníkům mělo jít v první řadě!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama