Ing. Evžen Tošenovský, Dr.h.c.

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2016 21:18:00

Otevřený trh je tvrdým, ale spravedlivým rozhodčím mezi jednotlivými účastníky

Otevřený trh je tvrdým, ale spravedlivým rozhodčím mezi jednotlivými účastníky

K obchodnímu partnerství EU – Čína:

Hovoříme o spolupráci EU a jednoho z největších obchodních partnerů, kterým je Čína. Představená strategie se dotýká širokého spektra společných záležitostí. Já bych se dotkl pouze jedné části a to blížícího se ukončení platnosti ustanovení protokolu o přistoupení Číny k WTO.

Vždy jsem byl zastáncem maximálně otevřeného trhu, který je tvrdým, ale spravedlivým rozhodčím mezi jednotlivými účastníky. Všichni hráči musí mít stejné podmínky, práva i povinnosti. Tedy dodržují stejná pravidla hry.

Sami jsme si nastavili velmi přísná až drastická ekologická a jiná opatření pro ocelářský a další průmysl. V Číně firmy v těchto oborech mají zcela jiné podmínky, tedy ekologické standardy, veřejné dotace a vládní podpory. Navíc Čína má obrovskou nadbytečnou kapacitu ocelářské výroby. Když bychom tedy dnes otevřeli evropský trh při rozdílných pravidlech v EU a v Číně, mohlo by to být skutečně zničující pro mnohé evropské firmy. Věřím, že Komise co nejdříve předloží Parlamentu rozumné řešení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama