Ing. Jaromír Strnad

  • SOCDEM
  • Čáslav
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2016 6:30:00

Základem hokejového klubu se mají stát dětské týmy

Základem hokejového klubu se mají stát dětské týmy

Desetitisícová Čáslav v současné době s napětím sleduje výstavbu nové rozměrné tak zvané multifunkční sportovní haly, která je ale ve městě obecně známá spíše pod příznačným označením zimní stadion.

 Právě tomuto účelu by v první řadě mělo nové sportoviště v budoucích letech sloužit.

„O záměru vybudovat ve městě zázemí pro zimní sporty, konkrétně tedy ledovou plochu, se zde hovořilo již delší dobu. Realizace tak velkého záměru však vždy narazila na finanční problémy. Nyní již ale výstavba probíhá a obyvatelé města se tak mohou těšit na nadcházející zimní sezónu, kdy bude hala k dispozici veřejnosti,“ řekl k tomuto tématu starosta města Čáslavi a zároveň senátor Parlamentu České republiky, inženýr Jaromír Strnad, který dále doplnil i další informace.

„Místní milovníci bruslení měli možnost vyzkoušet uměle chlazenou ledovou plochu již minulou zimu, tedy na přelomu let 2015 a 2016, kdy sloužila ke sportovnímu vyžití zdejších sportovců první dokončená etapa projektu – prozatím nekrytá plocha. I tato varianta měla určitě svoje kouzlo, zvláště za příznivého počasí bylo bruslení pod otevřeným nebem příjemné a velmi dobře se vydařil i karneval na ledě, který přilákal desítky dětí s rodiči,“ dodal starosta města, který je s průběhem výstavby prozatím spokojen.

Stavba, která by měla být kompletně dokončena ještě před zahájením nadcházející zimní sezóny, tedy během několika následujících měsíců, již začíná dostávat konkrétní obrysy. Vztyčena je kovová konstukce, kterou již brzy zahalí povrchově upravené sendvičové panely, jež stavbě zároveň dodají konečnou barevnou úpravu v tónech modré a šedé.

Základem hokejového klubu se mají stát dětské týmy

Technická zpráva, zpracovaná jako jeden z podkladů, potřebných jako doplněk k žádosti o stavební povolení, hovoří mimo jiné také o místnostech a prostorách, které mají dostavbou stadionu vzniknout. Objekt bude kromě již stávající ledové plochy pro přibližně šedesát bruslících osob obsahovat také jedenáct šaten, posilovnu, odpovídající hygienické zázemí, tribunu pro 420 diváků, prostor pro občerstvení s posezením, dva salónky, zázemí pro personál, komunikační prostory, odpovídající zázemí pro technické zařízení a vybavení objektu nutné pro jeho provoz.

Hotový objekt čáslavského zimního stadionu bude mít celkem tři nadzemní podlaží a jeho konečné rozměry dosáhnou délky bezmála osmdesáti metrů a šíře dvaapadesáti metrů. Hlavní vstup pro diváky přitom bude umístěn v severním průčelí objektu. Součástí celého nově budovaného areálu se samozřejmě stanou také zpevněné komunikace jak pro pěší, tak i pro motoristy. Vstup pro obsluhu, provoz a zásobování je potom v projektu umístěn na opačné straně stavby stadionu - tedy ze směru od stávajícího atletického stadionu. Zároveň i zde dojde k vybudování nově navržené komunikace včetně parkoviště.

„Věřím, že - již podle prvotních ohlasů z minulého roku – Čáslaváci i zájemci z okolních obcí možnost zimního sportovního vyžití přivítají. Ostatně již nyní, tedy ještě před zprovozněním zimního stadionu, vzniká zdejší hokejový klub, který svoji činnost zahájí ihned, jakmile to bude možné. Základem se přitom, alespoň prozatím, mají stát dětské týmy,“ dodal na závěr inženýr Jaromír Strnad, který sám již v minulém roce ledovou plochu rád vyzkoušel.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama