ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2016 10:44:44

Stavba další části obchvatu Znojma zahájena

Stavba další části obchvatu Znojma zahájena

Za účasti premiéra Bohuslava Sobotky, ministra dopravy Dana Ťoka a hejtmana Michala Haška byla dnes (28. července 2016) poklepáním na základní kámen zahájena výstavba silnice I/38 Znojmo obchvat II.

 



„Těší mne, že se podařilo dotáhnout úřední mašinerii do konce a stavba obchvatu druhé největšího města na jižní Moravě může pokračovat. Město na ni čekalo roky. Je to po několika letech také první významnější dopravní stavba státu na jižní Moravě Za Jihomoravský kraj můžu slíbit, že do 7. října vydá krajské zastupitelstvo Zásady územního rozvoje. Ty by měly znamenat explozi dalších podobných dopravních projektů. Těším se, že se ve Znojmě za nějako dobu sejdeme při zahájení pokračování této stavby a ještě letos v Lechovicích při zahájení stavby obchvatu této obce,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude tvořit ucelený obchvat města. Ten bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí.
Silnice I/38 tvoří frekventovanou spojnicí Jihomoravského kraje s Rakouskem. Denně přitom Znojmem projede až dvaadvacet tisíc aut, což způsobuje rozsáhlé dopravní komplikace.

Stavba je navržena k zařazení do Operačního programu Doprava 2014 - 2020 a bude spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama