Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2011 21:03:11

9.5.2011 - Oslavy 25. výročí evropské vlajky

9.5.2011 - Oslavy 25. výročí evropské vlajky

V pondělí 9. května 2011 začíná v Evropském parlamentu ve Štrasburku plenární zasedání. Během víkendu slavili občané EU Den Evropy, přičemž mnozí z nich využili tuto příležitost k návštěvě evropských institucí.

K programu květnového plenárního zasedání proto nesporně patří oslava 25. výročí přijetí evropské vlajky a hymny. Slavnostního vztyčení vlajky se zúčastní rovněž místopředseda EP Dr. Libor Rouček.

 

V parlamentu se bude konat vojenská přehlídka příslušníků Evropského sboru , vojáků z pěti členských zemí: Francie, Německa, Belgie, Lucemburska a Španělska. Hymnu zahraje tradičně kapela německého vojenského letectva.

 

Modrá vlajka s dvanácti zlatými hvězdami není pouze symbolem Evropské unie, ale i evropské jednoty a identity v širším slova smyslu. Kruh hvězd představuje solidaritu a soulad mezi evropskými národy, číslo dvanáct je považováno tradičně za symbol dokonalosti a úplnosti. Kruh pak symbolizuje jednotu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama