Václav Svatoš

  • SPD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2016 8:00:00

Patří Turecko do Evropy?

Patří Turecko do Evropy?

Není tomu tak dávno, co se v Turecku udál vojenský převrat, který nakonec skončil neúspěchem pučistů. Následky, které má na svědomí, troufám si říci turecký diktátor Erdogan, nám však jasně ukázaly, že tato země do Evropy opravdu nepatří.

Pokus o převrat = neúspěšný puč. Proč? Existuje řada verzí. Celá operace byla špatně připravená, nebo Erdogan puč fingoval? To už se dnes bohužel nedovíme. Co nám ale tato událost ukázala je, že z demokracie, jestli se tomu tak dalo říkat, máme nyní v Turecku diktaturu. Opravdu mi to připomíná nástup Hitlera k moci. I když Erdogan už nějaký ten pátek prezidentem je, nyní si ještě více upevnil svou moc. Popravil tisíce vojáků, zavřel učitele, soudce, jako ústavní činitele. Také člověka, co nesouhlasil s jeho diktaturou a přál si demokracii, který vyvěsil portrét Mustafi Kemala Atatürka jako největšího Turka a demokrata nechal zavřít a obraz strhnout. A tato země s takovým představitelem by chtěla do Evropy (EU)? To je vyloučené a já s tím nesouhlasím. 

To je jen jedna část skládanky. Prezident diktátor. Ale tu druhou část tvoří obyvatelé Turecka. Jde o to, že Erdogan má obrovskou podporu lidí. Neříkám, že všech. To není možné v žádné zemi na světě, vyjímaje možná KLDR. Tito lidé ale veřejně mučí, lynčují, popravují lidi a vojáky. Já si nedovedu představit, že bych šel po ulici v našem krásném městě a lidé, které znám, by přede mnou řezali hlavy mladých vojáků. To prostě není slučitelné s naším Evropským myšlením. A já toto radikálně odmítám, neboť poslední část skládanky je náboženství. A to má za následek vše, co se v Turecku děje. Ne puč, ale další reakci lidí. Popravy za bílého dne a znásilňování. Myslím si, že Islám v Turecku nabírá radikální vítr. Není se čemu divit, vždyť sami Turci obchodují s ISIS především s ropou.Abych to shrnul. Erdogan nápadně podobný Hitlerovi a jeho upevňování moci. Veliká část obyvatel, která ho podporuje. Radikalizující se náboženství. Vydírání s bezvízovým stykem. 

Jsem toho názoru, že my bychom měli být hlavně Čechy, v druhé řadě Evropany bez EU a Turecko ať si zůstane v Asii, protože s tím co předvádí, by si mělo přetočit hodinky o 1400 let do minulosti.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama