Ing. Roman Celý, DiS.

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2016 12:53:00

Nyní je důležité, aby byla udržena transparentnost a důvěryhodnost kraje

Nyní je důležité, aby byla udržena transparentnost a důvěryhodnost kraje

Prohlášení předsedy jihomoravské KDU-ČSL Romana Celého k častým dotazům ze strany médií ke kauze hejtmana Michala Haška a možné povolební spolupráci.

Je nutné vycházet z toho, že hlasy dostávají jednotlivé strany od voličů. Tedy jaká témata strany nabízí a jací lidé ji reprezentují a zda k těmto lidem mají voliči důvěru. Jsme připraveni převzít zodpovědnost za vedení kraje i s pozicí hejtmana. Rozhodnutí bude na voličích samotných. Důvěryhodně vysvětlit kauzy kolem Michala Haška musí veřejnosti sama jihomoravská ČSSD. Po volbách jsme o koalici připraveni jednat se všemi demokratickými stranami. Vylučujeme z jednání pouze KSČM a extremistické strany.

Stejně jako se ANO zajímá o názory lídrů ostatních politických subjektů na varianty povolební spolupráce, i nás zajímají názory těchto lídrů na povolební spolupráci s KSČM, popř. extrémistickými stranami. Nehodláme před volbami ovlivňovat voliče upřednostňováním jedné politické strany před druhou, je to jejich volba a oni si musí říct, kdo nemluví pravdu a kdo je konzistentní ve svých vyjádřeních. Na jedné straně volá ANO po distanci od Haška a přitom ještě nedávno se ze lží vykrucoval pan Babiš. Nehodlám se teď přiklánět na jednu nebo druhou stranu, volby jsou v říjnu, rozhodne veřejnost.

Co se týká současného dění kolem Michala Haška, v úvodu tohoto týdne se vedení jihomoravské KDU-ČSL sešlo s hejtmanem Michalem Haškem. Zatím nám to ale nepřineslo uspokojivé odpovědi na otázky související s plněním, fakturací, účelností a přínosem pro Jihomoravský kraj. Očekáváme, že se k celé věci během několika následujících týdnů vyjádří Kontrolní výbor Zastupitelstva Jihomoravského kraje. Nyní je pro nás jako koaličního partnera důležité, aby byla udržena transparentnost a důvěryhodnost Jihomoravského kraje. V momentě, kdy obdržíme odpovědi na naše konkrétní dotazy, budeme okamžitě jednat a vyvodíme z toho zcela jasné závěry.

Roman Celý, KDU-ČSL

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama