ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2016 15:10:00

Ví Evropská komise, jak funguje italská návratová politika?

Ví Evropská komise, jak funguje italská návratová politika?

Za první čtyři měsíce letošního roku nelegálně vstoupilo do Evropské unie přes italské území celkem 27 147 osob. V odpovědi na interpelaci Petra Ježka to uvedla Evropská komise s odvoláním na údaje agentury Frontex.

Do 22. května bylo přitom podle Evropské komise vráceno celkem 1 923 neoprávněně pobývajících občanů třetích zemí. To zahrnuje osoby, které byly zadrženy při neoprávněném překročení hranic, a osoby zadržené kvůli neoprávněnému pobytu na území Itálie.

Evropská komise bohužel nedokázala odpovědět na dotazy Petra Ježka, kolik lidí, kteří letos nelegálně překročili italské hranice, požádalo v této zemi o azyl, kolika z nich byl udělen, a co se stalo s osobami, které o mezinárodní ochranu nepožádaly.

„Odpověď Evropské komise je neuspokojivá. Není jasné, kolika lidem italské úřady neudělily azyl a kolik z nich pak nelegálně odcestovalo z Itálie do dalších států Evropské unie. Je také podstatnou otázkou, kolik lidí do Itálie nelegálně vstoupilo, aniž by to tamní úřady zjistily. Efektivní ochrana vnějších hranic je přitom základním předpokladem ke zvládnutí migrační krize,“ řekl Petr Ježek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama