Tomáš Macura

  • Ostrava
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2016 15:40:00

Primátor Macura přijal pákistánského velvyslance

Primátor Macura přijal pákistánského velvyslance

Na pracovní návštěvu Ostravy přijel 17. srpna velvyslanec Islámské republiky Pákistán v České republice Tajammul Altaf.

 Cílem jeho pobytu byla jednání s vedením společnosti Vítkovice Machinery Group. V pátek 19. srpna Jeho Excelence vykonala zdvořilostní návštěvu v Radnici města Ostravy, kde ji přijal primátor Tomáš Macura.

Jak informoval Tajammul Altaf, pro Pákistán, který má dlouhodobě velký zájem o moderní řešení a moderní technologie, jsou Vítkovice už od dob Československa tradičním a významným partnerem. Pákistánský velvyslanec hovořil také o možnostech prohloubení vzájemné spolupráce mezi Ostravou a jeho zemí, a to jak na obchodní, tak především univerzitní úrovni.

V této oblasti by zástupci jeho země rádi navázali bližší kontakty s Vysokou školou báňskou – Technickou univerzitou Ostrava, a to zejména v oblasti dobývání černého uhlí, jehož jsou v Pákistánu obrovské zásoby. Podle odhadů jde o více než 184 miliard tun.

V současné době se v Pákistánu vytěží ročně asi čtyři miliony tun, z nichž většinu spotřebují místní cihelny. Vedení země má zájem posílit využití uhlí v oblasti energetiky a vyrábět v uhelných elektrárnách levnější elektřinu, jejíž cena nepodléhá takovým výkyvům, jako cena elektřiny vyráběné na bázi zemního plynu nebo ropy.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama