Martin Fletcher

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2016 20:38:43

Flétnový soubor „ I flauti matti“ vystoupil v rámci Kulturního léta v Senátu

Flétnový soubor „ I flauti matti“ vystoupil v rámci Kulturního léta v Senátu

Ve čtvrtek v odpoledních hodinách dorazily do Prahy a přímo do Senátu Parlamentu ČR na pozvání senátora Miroslava Antla flétnisti ze ZUŠ Rychnov nad Kněžnou pod názvem „ I flauti matti“ se svou uměleckou vedoucí Lucií Cabalkovou.

Při této příležitosti jsme se zeptali senátora Miroslava Antla: 


- Pane senátore, v rámci Kulturního léta v Senátu Parlamentu ČR na Vaše pozvání vystoupil flétnový soubor „I flauti matti“ ze ZUŠ Rychnov nad Kněžnou, což je zajímavá změna po vystoupeních v rámci minuloročních Kulturních lét, od Dixielandu Black Buřiňos ze Základní umělecké školy v Týništi nad Orlicí, dechového souboru BaŠaPa Základní umělecké školy v Holicích a jazzových hudebníků ze Základní umělecké školy v Kostelci nad Orlicí. Jaký vlastně byl pro flétnisty připraven odpolední program a jak hodnotíte jejich vystoupení? 


- Především je třeba říci, že jsem jedním z mála senátorů, kterému se každoročně podaří včas „urvat“ jeden čtvrtek v rámci senátního Kulturního léta, neb o celkem 19 vystoupení je velký zájem. A my se každoročně snažíme o změnu žánru, když vystoupení hudebních a pěveckých souborů z „mého“ regionu jsou hojně navštěvována mj. i zaměstnanci naší horní parlamentní komory. A vždy dáváme přednost umělcům z řad dětí. Součástí odpoledního programu je tradičně již prohlídka historických prostor Senátu PČR včetně setkání a besedou se mnou, návštěva Valdštejnské zahrady, ale i občerstvení atd. Pro malé hudebníky a jejich vedoucí, jakož i pro rodiče a příbuzné, pak zejména jde o významné vystoupení v krásné a historicky významné Valdštejnské zahradě před zraky (a sluchy) stovek návštěvníků, včetně cizinců. A pro děti by to vždy mělo být i povzbuzením do dalšího uměleckého života. Rychnovské děti s flétničkami byly vynikající, jejich pestrý repertoár zaujal určitě každého, skvělý byl i moderátorský výkon jejich vedoucí Lucie Cabalkové. Všem patří můj velký dík – i obdiv…! A poděkování náleží i mému asistentovi Mírovi Hofmannovi, který se o účinkující celé odpoledne vzorně staral. 



O rozhovor jsme požádali také uměleckou vedoucí flétnistů Lucii Cabalkovu. 


- Jak se vám i vašim svěřencům líbila prohlídka Senátu Parlamentu ČR ?

 
- Prohlídka senátu byl pro všechny krásný zážitek, jak jsem se bavila s dětmi, tak je nejvíce zaujala hlavní jednací místnost senátu, kterou znají z televize. Úžasné pro nás všechny bylo sednout si na místa senátorů či se postavit za řečnický pult. 


- Jak hodnotíte hudební výkon vašich svěřenců a zájem diváků? 


- Po koncertě jsem děti moc chválila, protože po pěti letech co existujeme, bylo na dětech vidět, že jdou do toho naplno a užívají si každou chvilku v tomto krásném prostředí Valdštejnské zahrady. Z dětí vycházela opravdu krásná muzika která předávala radost divákům, což bylo zřetelné z jejich reakcí. Chtěla bych využít této příležitosti a poděkovat panu senátoru Miroslavu Antlovi, za tu skvělou příležitost , za to že jsme si tady s dětmi mohli zahrát. Je to pro nás opravdu velká pocta, že nám sem pozval. Velké poděkování si též zaslouží asistent pana senátora Mirek Hofmann, který celou tuto akci měl na starost a naprosto výborně a bezchybně jí zorganizoval. Poděkování si zaslouží také Město Rychnov nad Kněžnou, které nám do Prahy zajistilo autobusovou dopravu a samozřejmě velké díky všem vystupujícím dětem. 


Na koncert se přijela podívat a rychnovské děti podpořit také místostarostka Města Rychnov nad Kněžnou Jana Drejslová. 


Atmosféra flétnového koncertu byla opravdu výborná Valdštejnská zahrada a všechna její místa na sezení byla naprosto zaplněna a děti si právem zasloužili po každé skladbě velký potlesk. 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama