Ing. Alena Vitásková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2016 10:50:34

První den kampaně do Senátu České republiky volební okrsek č. 70 - Ostrava

První den kampaně do Senátu České republiky volební okrsek č. 70 - Ostrava

1.9.

  • Nejsem politik a neumím se vyjadřovat diplomaticky. Měla jsem z prvního dne velkou trému a vidím, že ji budu mít po celou dobu kampaně. Neumím lhát, a říct pravdu je vždy těžké především pro posluchače.

  • Plně chápu lidi, musí mít politiků plné zuby. Za mnohé z nich se stydím. Jak se někteří chovají, jak nechají vykrást region, který byl závislý na hornictví, těžkém průmyslu? Vždyť museli vědět, že restrukturalizace tohoto regionu je nutná a peníze z privatizace a následných příjmů musí být znovu do regionu investovány.

  • Z toho plyne, že jim na lidech zde žijících vůbec nezáleží a je jim jedno, co s nimi bude.

  • Zeptejte se politiků zodpovědných za situaci, zda vědí: Kolik platíte nájemné v tzv. Bakalově bytě a kolik vám zbude z důchodu po zaplacení nájemného?

  • Kde mizí peníze z nájemného? V tzv. Bakalově kapse, někde ve Švýcarsku?

  • Zeptejte se politiků zodpovědných za situaci, zda vědí:

  • Jaký máte důchod a kolik platíte za léky? Je to skutečně důstojné za 40 - letou odvedenou práci – nebo to je žebračenka.

  • Proč region vymírá? Snížení počtu obyvatel – ještě nedávno to bylo 330 000, nyní to je 290 000 obyvatel.

  • Máme na Ostravsku excelentní školy ať již technického tak ekonomického směru, některé s 300 letou tradicí. Kam mají jít absolventi pracovat? Nejsou vytvořeny pracovní příležitosti.


  • V Petřkovicích mě přivítali krásným dopisem – soused Josef Sýkora sdělil za část občanů – vesměs spolužáků a sousedů:

 V Petřkovicích 1. 9. 2016

Ahoj Ali,

Plně souhlasím se vším, co jsi doposud napsala. Říká se, že žijeme v právním státě, ale tady to funguje poněkud jinak. Právo je poctivé a nestranné uplatňování toho, co je správné, na každého je stejný metr. Přeji ti, aby se tvá kampaň vydařila, kdyby žil král Šalamoun řekl by ti. „Ali, viděl jsem hodně schopných žen, ale ty, ty jsi je všechny převýšila.“ Ahoj Pepa Sýkora

Na obálce od.: bývalý soused, kamarád, spolužák, přítel, fandím Ti a spousta mých přátel, drž se….

  •  Nádhernou kytici, kterou přikládám na fotografii – tak tu mi přinesli na setkání přátelé z Hošťálkovic se slovy podpory ve volbách a „vítejte doma

Tak to byl první den – a až se mě bude zase pan Veselovský z Bakalovy DVTV hloupě ptát na lásku k vlasti, stále dokola, tak mu to opět nevysvětlím, protože to člověk musí cítit. A věta „Vítejte doma“ tak tu by určitě pan Veselovský z Bakalovy DVTV nepochopil, protože mu se srdce jako mi při této větě nerozbuší.

                                                                                         

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama