ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2016 17:38:00

Vládní krok jasně splňuje znaky trestného činu

Vládní krok jasně splňuje znaky trestného činu

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 9. 2016

 Hezké odpoledne, dámy a pánové. Děkuji za slovo.

Já jenom na začátku se rychle zmíním o jednom rozměru, který zde nepadl v rámci vystoupení pana ministra Babiše, a to je zneužívání sociálních dávek. Úsvit tady předložil několik návrhů zákona proti zneužívání sociálních dávek. Zákona o hmotné nouzi. A je pokrytecké dnes říkat, že s tím nikdo roky nic nedělal, protože i vaši poslanci, pane ministře, tyto naše návrhy zákona shodili ze stolu.

Chtěl jsem ale vystoupit s návrhem pořadu a rád bych navrhl jménem poslaneckého klubu Úsvit nový bod s názvem Schválení veřejné zakázky na výběr integrátora pro 6 000 imigrantů. A tento bod bych rád zařadil jako první dnes v pořadí.

Minulý týden schválila česká vláda velice významnou veřejnou zakázku s názvem Generální poskytovatel integračních služeb pro osoby s udělenou mezinárodní ochranou pro období let 2017 až 2019. Tato veřejná zakázka nás bude stát 520 mil. korun, které mají jít na integraci 6 000 imigrantů. Dámy a pánové, pan premiér Sobotka, pan ministr Babiš a další ministři české vlády nám opakovaně tvrdili a stále tvrdí, že odmítají kvóty a naše země nebude přijímat žádné imigranty. Jak je tedy možné, že česká vláda v naprosté tichosti odsouhlasí veřejnou zakázku na přijímání 6 000 imigrantů.

V celé Evropě sílí radikální islamismus a počet teroristických útoků každý dnem neustále narůstá. Dnes už se neptáme, co kdyby se nějaký útok stal, ale kdy se takový útok stane. Takový krok je tedy přímé ohrožení bezpečnosti občanů České republiky. Nedokážu si představit, jaká vláda na světě by takto nezodpovědně ohrozila vlastní občany. V situaci, kdy oficiální stanovisko české vlády zní, že vláda nedopustí přijímání imigrantů, je zadání veřejné zakázky na jejich budoucí integrování jasně nehospodárné plýtvání penězi našich občanů. Má se za ně realizovat něco, co podle slov vás, vládních představitelů, nikdy nenastane. Vyhazujete tedy peníze oknem. A pokud si myslíte, že si toto můžete dovolit, řekněte našim občanům, že máme peněz na všechno dost. Že budou stát nové školky a nemocnice.

Vládní krok jasně splňuje znaky trestného činu porušení povinnosti při správě cizího majetku a náleží k němu příslušná trestní sazba. Máme tedy dvě možnosti: buď tato sněmovna schválí nový bod, kde premiér Sobotka a ministr Babiš jasně a zřetelně vysvětlí, že v nepřijímání imigrantů a vypsání této zakázky nevidí žádný rozpor. Anebo nám to nevysvětlí a my pak budeme nuceni podat na celou vládu trestní oznámení za porušení povinnosti při správě cizího majetku. Nelze, aby vláda jen tak beztrestně vyhazovala peníze oknem za to, co tu podle ní vlastně nikdy být nemá.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama