Martin Fletcher

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2016 10:42:48

Proběhl 20. ročník turnaje přehazované mentálně postižených v Kvasinách

Proběhl 20. ročník turnaje přehazované mentálně postižených v Kvasinách

Za slunečných paprsků dne 2. září 2016 se uskutečnil 20. ročník turnaje přehazované mentálně postižených sportovců na volejbalových hřištích v Kvasinách.

Turnaje se zúčastnily týmu mužů a žen + unified muži (smíšená hra 4 mentálně postižených sportovců a dvou trenérů daného týmu). Hráči se svými trenéry přijeli z Královéhradeckého kraje, Pardubického kraje, Středočeského kraje a Moravskoslezkého kraje.

Na 20. ročník přijelo celkem 10 týmů.

Bohužel se z pracovních důvodů muselo omluvit několik zajímavých hostů – senátor Miroslav Antl, reprezentant ČR a trojnásobný olympionik v badmintonu Petr Koukal, světová biatlonistka a reprezentantka ČR Gabriela Koukalová, Marcel Maršík zástupce náměstka Lékařské péče Oblastní nemocnice Náchod a.s. a konečně Michaela Marksová ministryně práce a sociálních věcí, všichni hosté však vzkázali organizátorům, aby měli klidný a pohodový průběh turnaje a příjemný sportovní den, což pořadatelé od výše uvedených velmi rádi vyřídili.

Po deváté hodině bylo slavnostní zahájení turnaje, který započal nástupem všech týmů a ředitelka pořádajícího Ústavu sociální péče pro mládež Kvasiny Jana Mašková přivítala jmenovitě jednotlivá zařízení sociální péče, slovo dostali přítomní hosté Otakar Kalenda – předseda Sociálního výboru Královéhradeckého kraje, který vyjádřil obdiv nad prací pořadatelů a sportovcům popřál úspěšné výkony, dalším hostem, který k hráčům a pořadatelům promluvil byl slovenský tenisový skokan roku 2015 Martin Blaško, který přijel až z daleké Bratislavy se svou přítelkyní. Martin Blaško popřál pořadatelům klidný průběh turnaje a hráčům ať je boj o každý míč v duchu fair play.


Po slavnostním zahájení se všichni pustili do bojů, dopoledne bylo vyhrazeno pro hru kategorií mužů a žen - smíšených, pak následoval gulášový oběd. Po něm byla prezentace Psí školky Rarášek z Kvasin, kteří předvedli své umění Agility. Pořadatelé nám sdělili, že opravdu moc Rarášku děkují za jejich vynikají prezentaci, neboť tím, že na poslední chvíli odpadlo vystoupení Vojenské Policie Olomouc, tak se velmi narychlo domluvila Psí škola Rarášek, která vyšla maximálně vstříc a prezentovala skvělý program a za to jim jsou pořadatelé nesmírně vděčni.

Odpoledne dále vyplnila hra v kategorii Mužů Unified. Po dokončení všech zápasů se připravily diplomy, ceny, dorty a originální keramické medaile z díly Ústavu sociální péče, který byl zároveň hlavním pořadatelem celé akce, nutno však dodat, že by akci nešlo zrealizovat bez Volejbalové klubu Auto Škoda Kvasiny. Po ukončení turnaje čekalo na všechny přítomné opékání párků a přátelská setkání.

Požádali jsme o rozhovor slovenského tenistu Martina Blaška.

- „Pane Blaško opět jste po roce jste navštívit turnaj v přehazované mentálně postižených sportovců a opět se svou přítelkyní, jak hodnotíte letošní kulatý ročník a jak se vám s přítelkyní líbilo na prohlídce ÚSP Kvasiny ?“

- "Tento ročník hodnotím shodně pozitivně jako ten minulý. Naprosto všechno bylo moc pěkné. S přítelkyní Anuchkou jsme byli moc rádi, že jsme byli opět pozváni a že jsme mohli na tuto skvělou událost přijet. Je to vzácná příležitost vidět tu radost radost, která vychází z klientů, kteří hrají přehazovanou. Určitě se opět velmi rádi vrátíme na 21. ročník a opět rádi prožijeme krásný den se všemi hráči, organizátory a diváky.“

Nešlo opomenout s dotazem ředitelku pořádajícího zařízení z ÚSP Kvasiny Janu Maškovou.

-“Jak hodnotíte kulaté výročí turnaje v přehazované?“

- „Velké poděkování si zaslouží pořadatelé z řad našich pracovníků z ÚSP Kvasiny a Volejbalového klubu Auto Škoda Kvasiny, kteří nejen pomáhají v roli rozhodčích, ale také díky nim máme zdarma zapůjčený na turnaj přehazované celý volejbalový areál. Sluníčko svítilo, hráči bojovali o každý míč a bylo prostě fajn. Dovolte, abych využila této příležitosti a poděkovala sponzorům akce“.

Za Královéhradecký kraj za oblast sociální přijel na turnaj Otakar Kalenda, předseda Sociálního výboru Královéhradeckého kaje, kterého jsme se zeptali.

- „Pane Kalendo na turnaji přehazované jste byl jako představitel Královéhradeckého kraje a víme, že jste pravidelným hostem této akce, jak tuto akci vnímáte a co Vás osobně na ní těší a baví?“

- „Pozitivně kvituji, že tu jsou nejen zařízení jejichž zřizovatelem je Královéhradecký kraj. Rád každoročně sleduji kamarádská setkání hráčů a trenérů z jednotlivých týmů. Tuto akci navštěvuji pravidelně a rád, protože je to pro mě příjemně strávený den s výborným sportem a lidmi okolo a to je to co mě těší a baví.“

Výsledky:


Kategorie muži:


1. Klub Ledce

2. SK Nováci Albrechtice

3. Atletik Kvasiny


Kategorie ženy – smíšené:


1. SK Pohoda Slatiňany

2. Slavoj Skřivany

3. SK Paegas Rychnov nad Kněžnou

4. Domov na Stříbrném Vrchu Rokytnice v Orlických horách


Kategorie unified muži:


1. Klub Ledce

2. SK DNZ Bystré

3. Atletik Kvasiny

4. Radost Žampach

5. Domov Háj


Sponzoři akce:


·         Obec Kvasiny

·         Fond Miroslava Antla pro rozvoj regionu

·         Tercie – velkoobchod ovoce a zelenina Doudleby nad Orlicí

·         Matrix a.s. divize Autocentrum Lipovka

·         rodina Bečvarovských

·         Ladislav Sysr

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama