Ing. Václav Zemek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2016 17:16:00

Volební podvod paní Drábové

Volební podvod paní Drábové

S blížícími se krajskými volbami jsou Střední Čechy doslova zaplaveny billboardy, kde hlavním motivem je vizážisty k nepoznání vyretušovaná tvář předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SUJEB) Dany Drábové.

Ta se rozhodla své veřejné působení spojit s politickým hnutím STAN.

Zde si však na prvním místě musíme položit otázku, jestli je vůbec možné, aby předsedkyně z principu apolitického a nezávislého úřadu, mohla propojovat svou činnost s jedním konkrétním politickým subjektem. Patrně na to asi nebude jasný právní výklad, ale pokud to není nepřípustné, je to minimálně neetické.

Druhá otázka zní, jestli po případném zvolení do krajského zastupitelstva může paní Drábová vykonávat obě funkce současně. Tady už je odpověď jednoznačná, nemůže. Ona sama v médiích prohlásila, že rozhodně nehodlá odejít ze Státního úřadu pro jadernou bezpečnost.

Co z toho plyne? Je to klasický podvod na voličích, kdy předsedkyně SUJEB slouží pouze jako vějička na voliče, které láká s vědomím toho, že stejně v krajském zastupitelstvu pro ně pracovat nehodlá. Nezbývá než doufat, že na tento laciný trik občané Středočeského kraje nenaletí. Otázkou však zůstává, zdali je vhodné, aby paní Drábová dále zastávala funkci předsedkyně nezávislého státního úřadu a současně zcela nepokrytě pracovala pro jedno politické hnutí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama