Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2016 12:58:00

Tlak, který vyvíjíme směrem k Ředitelství silnic a dálnic, je velmi účinný

Tlak, který vyvíjíme směrem k Ředitelství silnic a dálnic, je velmi účinný

Dálnice z Mezna do Budějovic má být hotova do roku 2021. V Lišově si musejí ujasnit, zda opravdu chtějí mít obchvat města, či nikoli, míní hejtman Zimola.

Jihočeský úsek dálnice D3 z Mezna do Českých Budějovic bude hotov do roku 2021. V brzké době se má vyřešit i kauza bratří Bratránků v Táboře. V Lišově si musejí ujasnit, zda opravdu chtějí mít obchvat města, či nikoli.

Tento výstup tlumočil hejtman Jiří Zimola po zasedání Sdružení pro výstavbu D3 a D4. To se konalo v pondělí 12. září a kromě něj a předsedy uvedeného sdružení Pavla Eyberta se jej účastnili zástupci ministerstva dopravy, Ředitelství silnic a dálnic, Státního fondu dopravní infrastruktury či dotčených měst a obcí.

„Ukazuje se, že tlak, který vedení našeho kraje vyvíjí směrem k Ředitelství silnic a dálnic je velmi účinný. S potěšením tak mohu konstatovat, že na všech úsecích dálnice od Mezna po Budějovice se staví. Do dvou let bude hotový úsek do Úsilného. Pokud se příští rok podaří zahájit práce na obchvatu Budějovic, tak by měly skončit do roku 2021, což je dobrá zpráva pro všechny, kteří do jižních Čech jezdí nebo jimi projíždějí,“ upřesnil Zimola výstupy z jednání.

Za další pozitivum pak hejtman považuje blížící se konec kauzy bratří Bratránků v Táboře. „Od Ředitelství silnic a dálnic jsem dostal ujištění, že tu věc chtějí v dohledné době definitivně vyřešit

Kromě dálnice se diskuse točila i kolem obchvatů měst a obcí. Určitým škraloupem je zde obchvat Lišova. „Na dnešním jednání jsme se, bohužel, dozvěděli, že se lišovský obchvat nestaví i kvůli tomu, že vedení města si není jisto, zda jej vůbec chce. Některá obstrukční jednání z jejich strany rozhodně nepřispívají k tomu, aby se tato komunikace realizovala. Musíme si tedy jasně s vedením města ujasnit, zda o ten obchvat stojí, či nikoli, uzavřel Zimola.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama