Pavol Lukša

č. 1, Moravskoslezský kraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2016 13:20:08

Kdepak se ministr Němeček inspiroval?

Kdepak se ministr Němeček inspiroval?

Vyjádření ministra Němečka k praktickým lékařům mi tak trochu připomíná dávné vyjádření komunistického pohlavára Jakeše.

Tehdy nám sdělil, že Hanka Zagorová je hodná holka a vydělává ty statisíce. Pokud Němeček hovoří ve vztahu k lékařům o vydírání, je jeho vyjádření už za hranou slušnosti. Ambulance praktiků se přidání rozhodně nedočkají. Lékaři stárnou a mladé to za těchto podmínek na malá města a vesnice pranic neláká, čímž se tvoří problém nedostupnosti lékařské péče pro mnohé občany i maminky s malými dětmi. Problém nedostatku dětských lékařů začíná totiž také eskalovat. Stejně tak se mýlí poslankyně Marková z KSČM, když hovoří o tom, že není dobré, aby si lékaři brali jako rukojmí své pacienty. Toto lékaři rozhodně nečiní. Na jednání o úhradové vyhlášce je sice čas do konce října, ale ve vztahu ke změnám, které praktičtí lékaři požadují, je to čas opravdu minimální. Stávka je legální prostředek, a pokud je vedena slušnou formou, neměl by se ministr Němeček divit tomuto kroku lékařů, které jako by úředníci ministerstva zdravotnictví dlouhodobě nechtěli slyšet. Praktičtí lékaři jsou ti, kteří se s nemocnými ve většině případů setkávají i po své pracovní době. A bylo by velkou škodou, aby o takový přístup občané přišli a klepali na zavřené dveře ordinací jenom z důvodu, že ministr zdravotnictví jejich požadavky neuznává.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama