ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2016 14:25:00

Vyřazení parlamentní strany ze superdebaty považujeme za podraz

Vyřazení parlamentní strany ze superdebaty považujeme za podraz

Projev na 49. schůzi sněmovny 15. září k Výroční zprávě o činnosti České televize v roce 2015:

Já bych tady velmi rád zmínil situaci, která nastala včera. Dozvěděli jsme se přes média, že Česká televize změnila parametry pro vybírání účastníků superdebaty, kdy stranu Úsvit - Národní koalice, ačkoliv původně byla zařazena do debaty, tak změnou klíče ji v průběhu z této debaty vyřadila a místo toho zařadila jiné, neparlamentní strany. Považujeme to za, když to řeknu slušně, podraz ze směru veřejnoprávního média, které je financováno z koncesionářských poplatků, je financováno z daní občanů České republiky.

A Úsvit, ať se to někomu líbí nebo nelíbí, tak je parlamentní stranou a budeme požadovat mimořádný bod na Sněmovně, kde tento bod bychom chtěli řešit a projednat a budeme žádat, aby zde mohli vystoupit i zástupci České televize jako veřejnoprávního média, kteří tento krok učinili. Nejenom, že ho neučinili oficiálně, učinili ho ještě přes média, ale principiálně zařazení jiných stran a vyřazení parlamentní strany ze superdebaty považujeme, ještě jednou to zopakuji, za podraz. Proto se u tohoto bodu Úsvit zdrží.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama