Ing. Alena Vitásková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2016 0:18:59

Předsedkyně ERÚ je čerstvou nositelkou řádu Elišky Přemyslovny

Předsedkyně ERÚ je čerstvou nositelkou řádu Elišky Přemyslovny

Tisková zpráva ERÚ z 23.9.2016

Nadační fond Elišky Přemyslovny dnes ve Státních aktech Poslanecké sněmovny udílel ocenění ženám, které významně a pozitivně promlouvají do veřejného života v České republice. Za svou práci na Energetickém regulačním úřadě (ERÚ) i v občanském životě se stala laureátkou řádu Elišky Přemyslovny předsedkyně úřadu Alena Vitásková.
„Jak velké cti se mi dostalo, jsem si uvědomila ve chvíli, kdy jsem stanula po boku dalších vyznamenaných žen. Jsou to lidé, kteří se nebojí říct vlastní názor a zastávají se slabších proti těm, kteří svou sílu často získali jenom z pozice moci a majetku. Já svou energii čerpám naopak z toho, když vyhrává spravedlnost. Když mi pak někdo takto významně a veřejně poděkuje, dokazuje to, že vedu smysluplný boj,“ říká Alena Vitásková, předsedkyně ERÚ.
Nositelky vyznamenání zastávají nejrůznější funkce a profese, jedno však mají společné. Víc než na sebe myslí na druhé a s odvahou sobě vlastní jdou proti proudu, před kterým ostatní uhýbají.
Alena Vitásková se zastává občanů České republiky od svého nástupu do úřadu v roce 2011. Domácnosti i firmy díky ní ušetřily miliardy, které by jinak přeplácely na energiích. Svůj rovný a demokratický přístup demonstrovala i v první polovině letošního roku, když se o zásadních změnách v tarifní struktuře otevřeně bavila s občany a uspořádala největší veřejný konzultační proces, který v tuzemské státní správě nemá obdoby.

Kontakt pro média: Vladimír Černý tiskový mluvčí ERÚ Partyzánská 1/7, 170 00 Praha 7 Tel. 724 060 224, www.eru.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama