Ing. Alena Vitásková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2016 17:00:35

1.bod mého volebního programu

1.bod mého volebního programu

Shrnutí programových cílů Aleny Vitáskové

 ZÁKON O ZŘÍZENÍ RESTRUKTURALIZAČNÍHO FONDU A FONDU OBNOVY PRO OSTRAVSKO 300 mld. Kč

·         Zákon o zřízení restrukturalizačního fondu a fondu obnovy Ostravska 300 mld. Kč. – je minimální požadavek na finance, které byly z regionu vyvedeny, zda legálně, či nelegálně, je věc justice.

Pro region je důležité zahájit restrukturalizaci, která nebyla doposud zahájena. Vzor je možno hledat např. v Pitzburgu, či Porýní. 

·         300 mld. Kč je zanedbatelná částka z veřejných financí, pokud srovnáme s podporovou pro obnovitelné zdroje, kdy se tato částka vyšplhá na více než

1bilión korun.  Ročně činí podpora pro obnovitelné zdroje z veřejných financí 45 mld. Kč.  V roce 2030 se očekává 70 mld. Kč za rok.  Podporu dostává cca 30 tis. energetických zdrojů. 

·         Veřejný zájem

Rozvoj Ostravského regionu se týká minimálně 300 tis. občanů, nejlidnatější části naší země. Restrukturalizace Ostravska je zásadní pro další směřování této části ČR, kde končí těžba uhlí a těžkého průmyslu.  Restrukturalizace měla být zahájena před minimálně 20 léty, zahájit pozdě je lepší než nikdy.

Podmínky života na Ostravsku mají ekonomický, hospodářský, sociální dopad na celou společnost. 

·         Fond bude sloužit k přeměně Ostravska v hypermoderní město Evropy

Život jak pro mladé, tak seniory, prestižním místem - nový model života. Urbanistické řešení regionu- administrativně-vědecko-průmyslové centrum 

·         Město inovací – inovativní srdce ČR – výzkum aplikovaný do výroby

·         Město vybraných správních institucí ČR – nejen prestiž Ostravska

·         Podpora zákona napříč politickým spektrem – v opačném případě lze očekávat z Ostravska ghetto s centrem narkomafie

·         Ostravský model = švýcarský kanton přednost v zakázkách pro místní firmy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama