ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2016 8:45:25

Udavačům vstříc

Udavačům vstříc

Kam vede politika dnešní vlády

Jak se zdá, udavačství a práskačství, které v jisté části naší společnosti hlubce zakořenil totalitní komunistický režim, stále hojně kvete. Netrvdím, že bychom k nešvarům druhých měli být úplně nevšímaví, nicméně na druhé straně nerozumím tomu, že mnozí lidé si z donášení a žalování udělají životní náplň a nebo formu msty a vyřizování si účtů. Vždyť to je amorální chování, které je s podváděním minimálně srovnatelné.

Je pro mě smutnou skutečností, že současná vláda tento rys některých lidí rozvíjí a podporuje řadou nových nástrojů, kterými mohou udavači šikanovat nejen podvodníky ale třeba i slušné lidi, kteří se jen zmýlí či pochybí. K čemu jinému povede EET, kontrolní hlášení DPH, možnost prolomení domovní svobody (rozuměj možnost povolat na někoho “šťáru”) atd., než k rozmnožení počtu udání?

Nechápu, jak může Ministerstvo financí na jedné straně tvrdit, že tento trend nenastane, když na samotných oficiálních webových stránkách k EET je jedním z nejviditelnějších prvků tlačítko “Nahlášení nevydané účtenky”?

Dopady politiky, která pokřivuje charakter společnosti a vnáší mezi lidi zášť a dává jim možnosti k prohlubování závistí a nenávistí, jsou dlouhodobé a mnohdy nenávratné, jak se lze poučit z naší minulé zkušenosti. Je pro mě zcela nepochopitelné, že se současná vláda vydala tímto směrem, udavačům vstříc…

Ivo Valenta
slovácký senátor
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama