Henrich Štrobl

Už opět ryjem držkou zem...
  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2016 22:58:14

Zlodějina schválená státem

Zlodějina schválená státem

Pokaždé když někde musím vysvětlovat, proč jsem měsíčně okrádán o minimální mzdu, nikdo to nechápe, nikdo o tom neví, dokonce ani soudce mi nechtěl věřit. A nejsem sám. Pojďme se tedy podívat jak to s tou nechutnou zlodějinou je..

 Náš sociální systém je sám o sobě postaven na vykořisťování těch, co poctivě pracují. Cikáni si odnášejí šeky na 30 až 40 tisíc měsíčně...někdy i více...zatímco v rodině kde oba pracují dají většinou dohromady kolem 25 000. Jestli se Vám to zdá nechutné a nespravedlivé, tak čtěte dál, protože tohle je slabý odvar toho, co si tetno stát dovoluje vůči slušným lidem.
Nejprve je třeba ale napravit mýtus o hornických rentách, kterou někteří horníkům závidí. Nejde totiž o žádnou rentu ale o " Náhradu ztráty na výdělku" tak se oficiálně tato tzv. renta jmenuje...A neberou ji jen horníci ale třeba policiste, hasiči, vojáci hutníci. A už vůbec nejde o žádné "výslužné" jako mají policiste či vojáci. Tato náhrada náleží pouze lidem, kteří utrpěli v práci úraz a mají trvale následky , nebo se u nich projevila nevylečitelná choroba z povolání. Tudíž tito lidé naprosto nezavinili svůj stav, přesto je s nimi zacházeno jako s totálním odpadem společnosti. Z této náhrady je totiž každému, kdo pobírá tuto náhradu strhávána minimální mzda, pokud nemá práci..Když opomenu, že tito lidé práci shánějí daleko hůř než cikáni, protože jsou omezeni zdravotně, musí potupně každy měsíc na úřad práce kde se s nima jedná jako s každým nemakačenkem. A ted pozor aby toho nebylo málo, nikdo za ně neplatí důchodové pojištění, takže pokud nemají odpracované roky, hrozí jim, že i když pracovali tak dostanou minimální důchod.  Stejny jako ten kdo nikdy nepracoval.(Já osobně mam odpracováno 15 let na dole, přesto mi minimální důchod hrozí.)  Takže jim je strhávána minimální mzda za to, že nepracují ale důchodové jim z toho nikdo neplatí....Logicky kdyby pracovali tak za ně samozřejmě zaměstnavatel bude platit...Takže pokud jim někdo strhává minimální mzdu měl by za ně platit i důchodové.
 Ještě jste se z toho nepozvraceli? Ještě si myslíte , že to je normální?  Tak Vás zasvětím do celé téhle nehorázné a nechutné zlodějiny posvěcené státem...Tuto náhradu totiž nevyplácí stát ale pojištovna u které byl zaměstnavatel pojištěn. A do roku 2006 tyto pojištovny sprostě a protiprávně okrádali tyto lidi. Jenže někteří se tomu vzepřeli a dali to k soudu a vyhráli, což mi potvrdil ochránce lidských práv Pan Motejl v době, kdy ještě zastával tuto funkci....Myslíte si, že několik prohraných soudů donutilo pojištovny přestat krást? Ne . Zaplatili si lobistu a ten přesvědčil politiky , že by tuhle zrůdnost a totální diskriminaci měli dát do zákona...No a tak se v roce 2006 změnil zákon, kde v podstatě jen doplnili, že je povoleno  okrádat lidi.
Zajímám se o tuto kauzu už řadu let, kontaktoval jsem i několik politiků a v době kdy tady vládli zloději z ODS dostával jsem odpovědi od politiků z ČSSD, že oni to chtějí zrušit, že se jim to nelíbí. No i zde platí ..Když ptáčka lapají .... Dostali se k moci a neudělali nic stejně jako s ostatními sliby.
No a co dodat na závěr? Ještě taková malá perlička....Když si chudák postižený najde tu práci, a bude makat za minimální mzdu, protože kdyby si vydělal více stejně mu to strhnou z te náhrady...Tak díky tomu, že zaplatí největší daň jaká u nas je..protože ulevu ma pouze na te náhradě, zaptlatí důchodové a sociální, zdaleka si nevydělá to co mu strhávají a nedej bože, že by do prace ještě dojížděl. Taky se těmto lidem, stejně jako mně, může stát to, že je pracák pošle sbírat papírky společně s těmi co berou od státu dávky....Zákon se totiž nedívá na to jestli berete dávky ale na to jak dlouho jste evidováni na ÚP. Já osobně jsem přesvědčen, že je to diskriminace lidí za jejich zdravotní omezení a je to porušování lidských práv. Náhrada jim totiž plně náleží a nikdo nemá právo jim z ní brát jakoukoliv částku. Je to prachsprotá zlodějina, jinak to nazvat nejde.
Jako člen SPR-RSČ  se ani poletech nevzdám a budu se snažit prosadit v naší straně aby navrhovala zrušení teto zlodějiny pokud se dostane do parlamentu Nikdo kdo přišel o svoje zdraví v práci,  by neměl trpět a být za to trestán. Toto se přátele může stat každému pracujícímu, nebuďte proto lhostejní i když Vás zatím nikdo neokrádá.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama