PhDr. Šárka Zdeňková

  • HPP 11
  • Praha 11
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2016 7:00:00

Praha 11 má senátora! Nemá ale stabilní koalici a vládu.

Praha 11 má senátora! Nemá ale stabilní koalici a vládu.

Otevřený dopis předsedům zastupitelských klubů ANO 2011 a TOP 09 na Praze 11.

Praha 11 má senátora. Ing. Ladislav Kos, spoluzakladetel našeho Hnutí pro Prahu 11, uspěl v senátních volbách obvodu č. 19 a v druhém kole voleb porazil JUDr. Válkovou (ANO). Skvělá zpráva pro jihovýchod Prahy, pro Hnutí pro Prahu 11, pro nás.

Nemilá zpráva pro dvě politické strany na Praze 11, které se dlouhé měsíce tváří, že vládnou radnici Prahy 11 společně s v komunálních volbách vítězným Hnutím pro Prahu 11 (HPP 11).

ANO a TOP 09 na Praze 11 totiž fakticky vládnou s opozicí pana Mlejnského a nějak to nechtějí přiznat. Koalici s HPP 11 nechtějí, nebo asi chtějí, ale s armádou neexistujících přeběhlíků tak, aby to vypadalo, že vládnou navenek s HPP 11, ale fakticky s opozicí. Mají totiž společně sotva 12 zastupitelů z 45! Prostě v krajně nedůstojném modelu trvajícímu od března tohoto roku, od účelového odvolání Ing. Kosa z funkce místostarosty pro finance MČ Praha 11, na kterém se s opozicí Mlejnského neváhali spojit. Ano, stejného Ing. Kosa, kterého nyní lidé zvolili senátorem.

Klub zastupitelů HPP 11 má omezenou trpělivost. Poněkud mu došla na minulém jednání Zastupitelsva MČ (ZMČ), kde jsme navrhovali zařazení do programu mnoho důležitých (a zjevně nepohodlných) bodů - pozemky Alborg, cenzura v Klíči, podpora memoranda vlády ČR k pražskému okruhu. A trpělivost ohledně neexistující koalice došla i nyní, před dnešním jednáním ZMČ. ANO a TOP na Praze 11 očekávají dnes samozřejmou podporu HPP 11 pro program ZMČ a nadále si chtějí před námi i veřejností hrát na koalici, která neexistuje, na Radu MČ, která nefunguje, pořádně nepracuje a podle nás nemá legitimní důvěru Zastupitelstva MČ Praha 11.

Klub zastupitelů HPP 11 trpělivě snášel odvolání našich lidí z Rady na jaře tohoto roku, bránil se snaze zdiskreditovat hnutí před voliči i odbornou veřejností stylem "všichni proti HPP 11", nevěřícně přihlížel nedávné snaze získat jednotlivé zastupitele HPP 11 do řad ANO a TOP. S velkou nelibostí sledujeme odklon radnice v režii ANO a TOP od původních slibů a změn po volbách. Klub HPP 11 dlouhé měsíce čekal a věřil, že se s opozicí Mlejnského přeci jen ANO a TOP nespojí. Ale přes veškerou naší trpělivost a s odpovědností vůči volebním výsledkům a důvěře obyvatel, musí se tyto dvě strany s ubývajícím počtem členů v zastupitelstvu už konečně rozhodnout. A to nejen před sebou samými, ale i před veřejností: Chcete vládnout s HPP 11, nebo s Mlejnským? My už vám fíkový list dělat nebudeme.

PhDr. Šárka Zdeňková 

zastupitelka MČ Praha 11

Hnutí pro Prahu 11, www.hpp11.cz

http://www.hpp11.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=466:hpp-11-podporilo-odvolani-cele-rady-mc-praha-11&catid=39:archiv&Itemid=60

18.10.2016

Otevřený dopis předsedům zastupitelských klubů ANO 2011 a TOP 09 na Praze 11

Ing. Petr Jirava
předseda zastupitelského klubu ANO 2011

Mgr. Jan Stárek
předseda zastupitelského klubu TOP 09

Vážení,

klub Hnutí pro Prahu 11 (HPP 11) reaguje na dlouhodobě problematické složení Rady a situaci v zastupitelstvu po odvolání dvou radních za HPP 11.

Považujeme za prioritu ustavení nové stabilní koalice, více než půl roku trvající nefunkční vztahy v Radě MČ nejsou pro Prahu 11 přínosem. Dohodu o počtu členů Rady odpovídajícímu výsledkům voleb považujeme za východisko k jednání o programových záležitostech.

Základem pro další programová jednání považujeme platné programové prohlášení Rady ze dne 10.3.2015, které nebylo žádnou ze stran bývalé koalice zpochybněno. Vaše návrhy, tzv. „11 bodů pro Prahu 11“, jsme ochotni podrobně diskutovat, obsahují body společného zájmu i body, kde se významně lišíme.

1. Klub HPP 11 nesouhlasí s předloženým programem jednání Zastupitelstva MČ (ZMČ) dne 20.10.2016.

2. Klub HPP 11 s vědomím odpovědnosti vůči občanům požaduje přepracování programu ZMČ.

3. Klub HPP 11 vyzývá starostu, aby na jednání Rady 18.10.2016 žádal o přepracování programu ZMČ a informoval prostřednictvím předsedy klubu HPP 11 o výsledku jednání z Rady MČ.

4. Klub HPP 11 vyzývá starostu, aby inicioval jednání o nové koalici s oznámením poměru členů Rady případné budoucí koalice do termínu konání čtvrtečního ZMČ.

Neschválení programu ZMČ je jediným nástrojem, jak ANO a TOP na Praze 11 povzbudit, abyste si konečně po 7 měsících vybrali, zda chcete uzavřít spolupráci s HPP 11, nebo s opozicí pana Mlejnského.

V případě, že Váš klub neprojeví zájem o ustavení nové koalice na Praze 11 před konáním blížícího se jednání Zastupitelstva MČ, budeme tento postoj považovat za nezájem o spolupráci s HPP 11 na obnovení koalice. Nelze pak počítat se samozřejmou podporou programu ZMČ (prosazeného pouze zástupci ANO a TOP 09) od zastupitelů Hnutí pro Prahu 11.

Za zastupitelský klub Hnutí pro Prahu 11,
Ing. Jiří Krautwurm, předseda zastupitelského klubu HPP 11

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama