ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2016 8:33:00

Státní rozpočet se schodkem 60 miliard?

Státní rozpočet se schodkem 60 miliard?

Pan ministr financí má s tímto přístupem v podstatě skvělou práci, jedním z jeho úkolů je péče o státní dluh. Jenomže ten už je tak velký, že se o sebe dokáže postarat sám.

Schodek rozpočtu, který vláda schválila, nemá žádné ekonomické opodstatnění. Naše ekonomika je momentálně v dobré kondici, a proto přišel čas naopak dluhy začít splácet a dále je nenavyšovat. Zadlužení naší země se však dále prudce zvyšuje.

Pro lepší představu, připadá na každého občana hypotetický dluh přesahující 150 00 tisíc korun. A já se ptám, kdy se konečně dočkáme kroků, které povedou k jeho dlouhodobému snížení? Každý přeci ví, že nemůže žít neustále na dluh. Vládní návrh představuje jasnou nezodpovědnost.

Ministr financí nám všem sliboval, jak se postará o zlepšení výběru daní a přinese tím do naší pokladny obrovské částky. Přes obrovské zvýšení nákladů na výběr ovšem nedošlo k žádnému zlepšení. Přitom právě výběr daní bylo téma, které pan ministr tak hlasitě kritizoval. Vskutku nepochopitelný je pro mě fakt, že v situaci kdy dochází ke zlepšení na trhu práce, rostou také sociální dávky! Samozřejmě, že je správné zvyšovat důchody, ale jenom o nich tady přece nemluvíme. Jak k růstu dávek přijdou poctivě pracující lidé, kteří musí každý den tvrdě pracovat, aby uživili svou rodinu? Jak vláda motivuje lidi k tomu najít si práci?

Vládní návrh je jen dalším pokračováním zadlužování naší země. My se o to starat nebudeme, necháme to budoucím generacím. Mám to chápat tedy tak, že pro rodiče je lepší nechat splácet své dluhy jejich dětmi a nestarat se o současnou situaci? Ono to přeci v budoucnu nějak dopadne? Tak tento vzkaz já našim občanům vyslat rozhodně nehodlám!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama