ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2016 21:13:30

Podpora důchodů? Ne, jen další přerozdělování

Podpora důchodů? Ne, jen další přerozdělování

Senátor Ivo Valenta k nápadu, aby zaměstnavatelé měli povinnost podílet se na placení důchodů

Vláda ukázala prstem na přibližně 650 tisíc zaměstnanců, kteří jsou podle ministerských úředníků na seznamu tzv. rizikových profesí. Jejich zaměstnavatelé mají podle plánu ministryně Michaely Marksové povinně přispívat do doplňkového penzijního spoření, ze kterého by pak byla zaměstnancům hrazena možnost odejít do předčasného důchodu. Jinými slovy o lidi pracující v hutích, těžkém průmyslu nebo o hasiče či zdravotní sestry se má postarat zaměstnavatel, nikoliv stát.

A k čemu to povede? Pouze a jen k tomu, že místo toho, aby zaměstnavatelé měli možnost přidat svým zaměstnancům na mzdách a nechat na nich, jak s penězi naloží, budou je ze zákona posílat do penzijního fondu. A na zvýšení mezd zase nezůstane. Zvrácená logika, co říkáte? Stát si dělá ambice na další balík peněz, které nechce nechat lidem v jejich peněženkách, ale chce je direktivně přerozdělovat na základě nové státní regulace.

Ivo Valenta
slovácký senátor
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama