Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2011 14:25:02

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ 1. MÍSTOPŘEDSEDY PRAŽSKÉ ODS

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ 1. MÍSTOPŘEDSEDY PRAŽSKÉ ODS

Uvědomuji si, že jsem byl v komunálních volbách v Praze zvolen za ODS. Po celou dobu svého působení ve funkci primátora hl. města Prahy se snažím svou prací o to, abych své politické straně prospíval. Usiluji o to, aby došlo ke zlepšení reputace ODS,

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Pro tuto činnost ovšem potřebuji podporu jak zastupitelského klubu ODS, tak regionální organizace ODS. Proto do budoucna ještě více zintenzivním svou komunikaci jak s jednotlivými členy zastupitelského klubu, tak i se všemi členy regionálního sdružení, kterým není osud ODS lhostejný.

Žádný mimořádný volební sněm jsem nesvolal. Důrazně ale konstatuji, že pokud se nám dlouhodobě nepodaří odstranit nesoulad v řadě zásadních otázek, tak je nutné řešit neshody systémově a podle platných vnitrostranických pravidel. V takový okamžik budu samozřejmě usilovat o maximální prosazení svých názorů a zásad, nebo se naopak opačným rozhodnutím většiny podvolím. Ostatně stejně jednoznačně podporuji týmovou práci, tedy rozhodování klubu zastupitelů ODS. Jedině tak posílíme svoji důvěryhodnost směrem k voličům.

S čím ovšem zásadně nesouhlasím je zasahování do exekutivní činnosti radních a primátora na základě nepodložených faktů založených na zkreslených informacích. Radní za ODS vždy plně respektují zásady Občanské demokratické strany, jejích orgánů a zároveň řádně spravují veřejné záležitosti.

Jak je z mého pondělního vyjádření zcela zřejmé, tak premiéra Petra Nečase absolutně podporuji. Vyjádřil jsem svůj osobní názor, že je pro mne těžko stravitelné respektovat v rámci nutnosti prosazení reforem osoby, které jsou spojovány s privátním sledováním spoluobčanů nebo předáváním jakýchsi obálek. Jsem si vědom potřebnosti reforem, zůstává však otázkou, zda za jejich případné prosazení nebude ODS, kvůli své koaliční spolupráci s Věcmi veřejnými, platit příliš velkou cenu.

 

Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda

1.    místopředseda pražské regionální organizace ODS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama