PhDr. Šárka Zdeňková

  • HPP 11
  • Praha 11
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2016 10:07:31

Zastupitelé HPP 11 podali trestní oznámení na prodej pozemků na Roztylech

Zastupitelé HPP 11 podali trestní oznámení na prodej pozemků na Roztylech

Během měsíce října 2016 bylo zastupiteli za Hnutí pro Prahu 11 podáno několik trestních oznámení na prodej pozemků při ulici Ryšavého na Roztylech podezřelé společnosti ALBORG-DEVELOPMENT a.s.

Prodej odsouhlasilo zastupitelstvo MČ Prahy 11 za doby starostování D. Mlejnského v roce 2008. Vzhledem k prodejní ceně pozemků 2 450,- Kč/m2 na metru Roztyly je důvodné podezření, že se prodej uskutečnil za cenu podezřele nízkou. Finanční škoda, která byla v roce 2008 při prodeji pozemků městské části způsobena, se pohybuje mezi 40-100 mil. Kč! Čin nese stejné známky úmyslného organizovaného činu jako prodeje dalších pozemků na Jižním Městě ve stejném období, za které již padla Policií ČR příslušná obvinění.

Společnost Alborg-Development a.s. figuruje ve skandálu kolem odvádění peněz z Dopravního podniku hl.m. Prahy společnostmi Ivo Rittiga, resp. byla údajně jednou ze společností, kam mířily peníze z britskopanenských společností.

Součástí trestního oznámení je i podnět na maření spravedlnosti, kterého se mohli dopustit radní a zastupitelé, kteří svým hlasováním podání trestního oznámení odmítli, přestože měli všechny dostupné relevantní podklady a jsou jako veřejní činitelé a představitelé poškozené městské části povinni konat. Radní za ANO (Říčař, Jirava, Balík) a TOP 09 (Urbánek, Lepš) svými hlasy odmítli dvakrát, pravděpodobně vzhledem k aktuálně vřelým vztahům k zástupcům Mlejnského opozice. Stejně tak nebylo podání trestního oznámení schváleno na jednání Zastupitelstva MČ hlasy ANO, TOP 09, Mlejnského JM-ND, ČSSD, KSČM dne 22.9.2016.

Zastupitelé, kteří jsou schopni úmyslně "neřešit" trestný čin, by se měli vzdát svého mandátu.

zastupitelé MČ Praha 11 za Hnutí pro Prahu 11

www.hpp11.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama